PUBLICITAT

Una constructora era el centre d'activitats d'una xarxa delictiva

  • Uns 16 milions d'euros estaven dipositats en diferents comptes
EL PERIÒDIC
BRUSSEL·LES

Periodic
Diners decomissats en una altre operació conjunta, el 2009 Foto: MAITE CRUZ

Les autoritats policials i judicials d'Espanya, Andorra i Països Baixos van realitzat amb èxit una operació conjunta dimecres en els seus respectius països contra activitats de rentat de diners dirigides des d'una companyia de construcció a Andorra.

La Policia espanyola ha practicat dues detencions mentre que una altra persona va ser detinguda a Andorra en el marc de l'operació conjunta llançada pels tres països aquest dimecres sota la coordinació de l'agència europea de cooperació judicial Eurojust, segons ha informat l'organisme europeu .

Les autoritats dels tres països van registrar onze habitatges en total, inclòs a Alacant i Màlaga en el cas d'Espanya .

Uns 60.000 euros en diners metàl·ic i un nombre de vehicles de luxe i habitatges, inclosa una mansió valorada en més de sis milions d'euros han estat confiscades a Espanya i Andorra i diversos comptes bancaris també han estat congelats .

La Policia holandesa, per la seva banda, va dur a terme registres d'habitatges a Amsterdam, Diemen, Tuil i Duivendrecht, on van confiscar dues armes de foc i una gran quantitat de registres financers de la xarxa .

El centre de les activitats de rentat de diners era una companyia de construcció a Andorra, que va invertir a gran escala en projectes del sector.

Uns 16 milions d'euros van ser dipositats en diversos comptes bancaris d'Andorra, la major part per part d'un narcotraficant holandès, que va ser assassinat a Espanya el 2008, segons ha informat Eurojust .

La Fiscalia holandesa va emetre una ordre d'arrest europea per als dos sospitosos detinguts a Espanya i una petició d'extradició per al tercer detingut a les autoritats d'Andorra. S'espera que tots els sospitosos detinguts siguin transferits als Països Baixos «aviat» .

Les autoritats dels tres països van celebrar una reunió de coordinació per a l'operació al setembre a la seu d'Eurojust a l'Haia. L'operació va ser dirigida per les oficines holandesa i espanyola de l'organisme de cooperació judicial europeu a través d'un centre de cooperació operatiu amb l'assistència de Euojus .

En el cas concret d'Espanya, en l'operació ha participat jutges de Vila Joiosa (Alacant) i Marbella amb l'assistència de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i sota la coordinació dels delegats de Cooperació Internacional de les oficines de les fiscalies d'Alacant i Màlaga.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT