PUBLICITAT

Vauclair: "Ara toca digerir allò après per utilitzar-ho al nostre entorn social"

  • Èxit de participació a les ponències, amb pics de 230 persones
  • Vela: "Cal dedicar més atenció a pensar, tot i les nostres exigències diàries"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vela i Castellví clausuren la Universitat d'Estiu, ahir. Foto: TONY LARA

La 27a edició de la Universitat d'Estiu va finalitzar ahir la seva setmana de conferències i debats, celebrats al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Malgrat posar el punt final, l'astrofísica i moderadora de l'esdeveniment, Sylvie Vauclair, va fer una crida a no aturar-se als coneixements rebuts durant la setmana i a "continuar fent-se preguntes i enriquint-se amb d'altres esdeveniments similars". Vauclair va manifestar que un cop finalitzada la universitat, "ara toca digerir allò après per utilitzar-ho al nostre entorn social i no aturar el treball comunicatiu".

En aquesta mateixa línia de continuar plantejant-se les incògnites de la ciència es va mostrar la presidenta de la Universitat d'Estiu, Josefina Castellví. L'oceanògrafa va assegurar que "tots ens n'anem amb quelcom de més, amb elements per a la reflexió". Una reflexió que la ministra de Cultura, Susanna Vela, que va acompanyar Castellví a la clausura de l'acte, va instar a potenciar. Segons la ministra, "hem de dedicar més temps a la reflexió i a pensar, tot i que és difícil en la nostra societat, on tots tenim preocupacions, exigències i altres centres d'interès".

NOMBROSA PARTICIPACIÓ
Durant aquesta setmana, la participació a les ponències i debats entre assistents i ponents ha rebut un nombrós públic. Segons les dades que va exposar Castellví, les conferències han estat seguides per entre 180 i 230 persones, unes xifres que superen les d'edicions anteriors. A més, s'han inscrit un total de 122 persones per tal de rebre l'acreditació de la seva assistència.

Amb tot, Castellví va definir aquesta universitat com a "entranyable" i Vauclair va assegurar que tot i la disparitat dels conferenciants, "tots han compartir el sentiment de sinceritat i honestedat en les seves exposicions".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT