PUBLICITAT

Dues opcions per a Marín

  • Vallnord confirma que acollirà una segona Copa del Món d'SBX a Arcalís per 65.000 euros més
R. M. S.
ORDINO

Periodic
El ministre de Turisme, Francesc Camp, conversa amb Albert Coma, abans de la presentació d'ahir a Ordino Foto: ÀLEX LARA

La gran aposta esportiva andorrana del moment és Lluís Marín. El surfista de neu és l'home que, per mèrits propis, es troba entre els millors del món en la modalitat de boardercross. Ahir Vallnord va confirmar, amb el suport de la FAE i el Govern, que la Copa del Món prevista per als dies 9 al 12 de gener tindrà una doble cita, i per un petit esforç econòmic de 65.000 euros més dels que ja s'havien invertit (un total de 2.150.000 euros, sent el pressupost de la prova 550.000). Gairebé un 2x1. En aquest aspecte, qui hauria de sortir guanyant és Marín, que corrent a casa i amb un circuit que s'ajusti a les seves necessitats, pot aspirar a ser al podi d'una (o dos) Copa del Món. «El boardercross s'identifica amb Arcalís», va manifestar Jean Claude Montané, director de l'estació.

«Em sembla genial que es facin dues proves i voldria fer un bon paper», va assegurar Marín, que recorda que en competició «hi ha dies i dies». El surfista sap que hi haurà molta pressió, però recupera el discurs de no notar tant la pressió externa com la que ell mateix s'autoexigeix. En tot cas, considera que la doble cita «pot ser un bon entrenament» de cara als Jocs de Sochi. Això sí, a un mes de començar la competició de la Copa del Món a Montafon, el gran problema de Marín és l'esquena, que li torna a fer mal després d'una llarga estada d'entrenaments a Hintertux: «Espero trobar la solució o saber adaptar-me al que tinc».

«QUE TINGUI LLARGUES RECTES» / Marín considera que una pista que s'ajusti al seu riding hauria de tenir «llargues rectes on s'ha de treballar molt». Segons el surfista de la FAE, «dubto que fiquin corbes molt tancades» –l'organització va informar que hi hauria cinc– i el que sí que espera és que el circuit canviï respecte al de la Copa d'Europa: «Espero que sigui diferent perquè les imatges que vaig veure no em van agradar gaire. Espero que sigui més ràpid i més gran».Segons es va informar ahir, la construcció de la pista començarà a partir del 29 de desembre quan arribin els tècnics, que seran fins la cursa.

Les dades de la pista / La pista serà d'1,1km de llargada, amb un desnivell de 150 metres, cinc corbes, sumarà 60 metres d'ample i segons l'exigència de la FIS tindrà un mínim d'1,5m de neu xafada. Al voltant de la pista s'han situat 19 canons que encara no han funcionat per les altes temperatures que estan havent-hi a la zona, que farien inútil la neu artificial ja que es fondria ràpidament –la nevada d'aquesta setmana va deixar 40cm al matí i a la tarda es va esfumar. A més, la FIS obliga a instal·lar una pantalla gegant a la meta, i Vallnord hi afegirà una graderia per un centenar d'espectadors. A més, aquells que no pugin esquiant podran fer-ho en vehicle eruga que posarà l'organització.

UNS 120 PARTICIPANTS / El fet que es disputin dues proves a Andorra i que aquestes siguin les últimes puntuables abans dels Jocs Olímpics de Sochi farà que l'afluència de participants sigui alta. Segons el president de la FAE, Albert Coma, és pot arribar «als 120 atletes» i a «molts països perquè molts vénen només amb un o dos participants».

REPERCUSSIÓ INTERNACIONAL / La presència ahir del ministre de Turisme, Francesc Camp, s'emmarca dins de l'aposta del Govern per aquestes competicions internacionals que donen visibilitat al Principat fora dels Pirineus. Segons va informar Camp, Eurosport donarà cobertura de les proves –no se sap si en directe o en diferit– i les retransmissions arribaran «als països on Andorra està fent esforços per captar turisme», com «Rússia, Espanya, Portugal, França, República Txeca i els països escandinaus». «No hi ha previsió d'audiències», hi va afegir, «però a Sierra Nevada van ser sis milions i a Sochi entre 16 i 19, així que pensem que hauríen de ser dins d'aquesta franja».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT