PUBLICITAT

Un cotxe elèctric de rècord

  • Ordino-Barcelona en menys de quatre hores i sense carregar el vehicle, el repte del dissabte 16
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El vehicle amb el que s'intentarà batre el rècord Andorra-Barcelona Foto: EL PERIÒDIC

Andorra serà la seu el proper dissabte 16 de novembre d'un desafiament de rècord amb el cotxe elèctric com a protagonista. En el marc d'EXPOelèctric Fórmula-e EVS27 de Barcelona, esdeveniment que busca apropar i familiaritzar el ciutadà amb el vehicle elèctric, es realitzarà el repte de fer el trajecte Ordino-Barcelona en velocitat normal per carretera i sense poder efectuar cap càrrega al vehicle.

Un rècord europeu mai aconseguit que s'ha proposat dur a terme l'equip Mercedes Barcelona ECOteam i el seu conductor, Agustín Payá. Tal i com exposen, «no es coneix que un vehicle elèctric de sèrie hagi realitzat una travessia en carretera oberta al tràfic i circulant a velocitats legals (no inferiors) durant més de 200 km., connectant dos països i creuant de nord a sud la geografia de la comunitat catalana amb un desnivell positiu de 1.000 metres». El vehicle utilitzat per a aquest projecte ecològic té una autonomia teòrica de 252 km. i una velocitat màxima de 150 km/h per a un pes total del conjunt de 1.625 kg.

La sortida del repte Andorra-Barcelona se situarà a Ordino a les 12 hores del dissabte 16, estant prevista l'arribada a partir de les 15.30 hores a l'Arc de Triomf de Barcelona. És a dir, es vol aconseguir fer la ruta en menys de quatre hores.

El repte pretén demostrar que el vehicle elèctric és totalment vàlid com a mitjà de transport també per efectuar llargues distàncies. De fet, una de les limitacions que frenen la seva expansió al mercat genèric de l'automòbil és una velocitat màxima no massa elevada i la dependència que suposa haver de carregar la bateria cada certs quilòmetres.

A Andorra, però, ja s'han matriculat alguns vehicles d'aquestes característiques. Per exemple, la parapública FEDA té a la seva flota de vehicles un automòbil elèctric, amb una autonomia de 150 quilòmetres i que arriba fins a una velocitat de 130 km. l'hora.

FEDA fins i tot ha participat en curses de vehicles elèctrics. Va ser aquest estiu quan, juntament amb l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) van inscriure un cotxe elèctric i un altre de baix consum a la competició EcoRallyRACC per a cotxes que funcionen amb energies sostenibles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT