PUBLICITAT

La Seu, entre les ciutats que més cobra per l'IBI

  • Progrés ho veu una contradicció amb la disminució de serveis
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'ajuntament de la Seu d'Urgell Foto: EL PERIÒDIC

El grup municipal del PSC-Progrés va denunciar ahir que l'IBI de la Seu d'Urgell es troba entre els més cars d'Espanya, augmentant el 100% en deu anys. D'aquesta manera, l'IBI per habitant del 2003 era de 160 euros per habitant, arribant als 310 euros per habitant al 2013.

Segons un estudi publicat, amb dades del Ministeri d'Hisenda, Progrés indica que la ciutat més cara d'Espanya és la ciutat de Barcelona, amb un IBI de 319 € per habitant. Seguida de Lleó, Lleida o Madrid, amb 312 €, 311 € i 287 € per habitant, respectivament.

Des de Progrés es «lamenta que l'augment d'impostos municipals ha vingut seguit d'una disminució i deteriorament dels serveis de l'Ajuntament, com ara el tancament de la Llar d'Infants i Minuts Menuts, el menjador escolar, l'Hospital, l'habitatge públic o el desmantellament de serveis de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres».

A més, segons els socialistes, la Seu es troba molt per sobre de grans capitals amb un gran nombre de serveis i habitants, com Madrid (287 €), Tarragona (280 €), Girona (274 €), Palència (153 €), Jaén (148 €), Gran Canaria (139 €), Tenerife (127 €), Conca (124 €) o Melilla (82 €). També s'afirma que, si bé els ciutadans de la Seu pagaven un total de 1,9 milions d'euros a l'any en concepte d'IBI al 2003, actualment aquesta xifra ha passat a ser de 3,85 milions d'euros (augment del 100%).

Doblat / El portaveu del grup de Progrés, Òscar Ordeig, diu que «que la Seu estigui entre les quatre ciutats que més IBI paguen d'Espanya ja indica que les coses no s'han fet bé. En deu anys, pràcticament s'ha doblat».

Ordeig afegeix que «és important que els ciutadans coneguin quans impostos paguen i com es gasten. Pagar molt més i rebre molt menys només s'explica per una mala gestió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT