PUBLICITAT

Data límit, l'1 de març

  • Caldrà veure la resposta de la resta de grups parlamentaris i dels advocats que impulsen la iniciativa, que han parlat i defensat sempre de permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Manuel Pujadas. Foto: TONY LARA

Des del Ps es té clar. El Partit Socialdemòcrata va celebrar el mes passsat un comitè directiu, el qual va servir per determinar les prioritats de la formació per aquest curs polític. Segons va explicar el primer secretari de la formació, Pere López, els eixos prioritaris d'actuació són el benestar –treballar en les lleis de reforma de la CASS i d'atenció social–, les llibertats i drets de les persones –presentar iniciatives legislatives sobre el matrimoni homosexual, l'accés a la nacionalitat i la doble nacionalitat, entre d'altres–, i l'atur.

En relació al matrimoni homosexual, López va explicar que s'esperarà a que des de la comissió legislativa d'Interior es tiri endavant una proposta, ja que «sembla que hi ha consens per donar sortida a aquesta qüestió», i si abans de l'1 de març no hi ha una iniciativa legislativa damunt la taula, doncs la posarà el propi PS.

Al setembre, els quatre advocats impulsors de la recollida de signatures per permetre el matrimoni entre persones homosexuals es van reunir amb els membres de la Comissió d'Interior del Consell General. Jean-Michel Rascagneres, Maitena Manciet, Maite Bourgeaud i Manuel Pujadas van traslladar als consellers generals la discriminació jurídica que suposa que no es puguin casar persones del mateix sexe.

Manuel Pujadas va explicar que la rebuda d'aquesta informació per part dels consellers «va ser exel·lent» i hi va haver «una esplèndida comprensió del problema que suposa». En aquest sentit, Pujadas va explicar que els consellers els van informar que els tres grups parlamentaris estudiarien la possibilitat de fer una proposició de llei conjunta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT