PUBLICITAT

El president de l'ABA destaca la professionalitat d'Armengol

  • El director general mor als 64 anys víctima d'una greu malaltia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Armegol, en un acte a l'UdA el 2009. Foto: TONY LARA

El president de torn de l'Associació de Bancs Andorrans, Gilles Serra, va lamentar ahir la mort del director general de l'ABA, Antoni Armengol Aleix als 64 anys, i va destacar la seva gran professionalitat i el compromís amb el sector bancari. Serra va dir que «era un home que tenia molta confiança, molta calma, i que va ajudar als bancs a fer una bona feina i a consensuar posicions sempre que era possible».

Després que ahir es conegués la notícia de la mort del director general de l'ABA, Serra va assegurar a l'ANA que «des de l'ABA ens sentim molt tristos per aquesta pèrdua que no ens esperàvem», i va afegir que tots els directors dels bancs que han treballat tots aquests anys amb ell «el trobarem moltíssim a faltar».

Serra va recordar que Armengol era director general de l'ABA des del 2004 i que durant aquests anys el sector ha canviat moltíssim amb les reformes legislatives que s'han fet, però va assegurar que «els bancs sempre hem estat capaços de superar les dificultats, i part d'aquest èxit el devem al Toni, que ens ha ajudat sempre en aquesta feina».

A més de la seva trajectòria a l'ABA, Armengol va ser director general de la CASS entre els anys 1994 i 2003 i va ocupar diferents càrrecs i funcions durant el mandat del Govern d'Òscar Ribas entre els anys 1990 i 1993. Des de fa temps patia una malaltia greu. La notícia, però, va commocionar la societat andorrana. La seva trajectòria pública era llarga i destacada. Des del 2004 ocupava la direcció de l'ABA, l'Associació de Bancs. Abans havia estat, durant deu anys, director general de la CASS. Concretament entre el gener del 1994 i el desembre del 2003. Armengol va ser, a més, ministre de Relacions Exteriors entre el març i el desembre del 1993, amb el govern d'Òscar Ribas. Aquest càrrec va fer que tingués un paper destacat en l'entrada d'Andorra a les Nacions Unides, i per tant, en el reconeixement d'Andorra com a Estat de dret.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT