PUBLICITAT

Tres dels cinc guardons dels premis Arts Andorra, deserts

  • Aquesta edició només s'han dotat els de dibuix i disseny gràfic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les obres que han participat a la 29a edició d'Atrs Andorra s'exposen des d'ahir al CAEE escaldenc Foto: ÀLEX LARA

Tres dels cinc guardons del 29è cartell de premis Arts Andorra, que premia les obres artístiques de les modalitats de pintura, escultura, dibuix, disseny gràfic i fotografia, han quedat deserts, informa l'ANA. Es tracta dels premis de pintura i escultura, que dota Crèdit Andorrà amb una bossa de 2.500 euros cadascun, i el de fotografia, que consisteix en la publicació d'un catàleg amb 24 fotografies del guanyador. No obstant, s'ha atorgat un accèssit en el concurs d'escultura i s'han donat un premi en la categoria de dibuix, dotat per illa Carlemany, així com tots els de disseny gràfic; en la modalitat de fotografia s'ha lliurat el segon premi, així com un accèssit i el premi Foto Cine Color.

Els jurats del Concurs Arts Andorra han considerat que cap de les obres que optaven a premi en les categories més importants i millor dotades, pintura i escultura, no mereixen cap premi. Els dos premis, dotats per Crèdit Andorrà amb 2.500 euros cadascun, no han tingut guanyador, tot i que en el concurs de pintura es van rebre 18 originals, i en el d'escultura, 21 obres. L'única obra que ha obtingut un premi, un accèssit de 1.000 euros, és l'escultura Homenatge a Velázquez, de la qual n'és autora Alejandrina Camilo, de Castellbisbal.

Pel que fa al premi de dibuix, dotat amb 1.000 euros per Illa Carlemany, el guanyador ha estat J. Xavier Bobet, d'Andorra, amb l'obra Coll de Nargó. En aquesta modalitat es van rebre un total de 5 obres. De la seva banda, els premis de disseny gràfic, que van rebre un total de 29 obres, i que són dotats pel Govern d'Andorra, s'han atorgat tots excepte el de publicació periòdica. En la categoria de llibres i monografies, el guanyador ha estat Andorra's Challenge de MoraBanc, fet per Cal Comunicació i dotat amb 500 euros; el premi de cartell ha estat per a Mana Cultural Rusa, fet a 9MK i dotat amb 350 euros; i el premi als embolcalls o presentadors ha recaigut en el disseny del CD del grup Hysteriofunk, de Núria Publicitat. Finalment el premi al millor disseny de la pàgina web ha estat per l'empresa Píxel. Per acabar, el premi de Fotografia, dotat per Foto Cine Color, ha rebut 20 col·leccions de 4 imatges cada una, però cap ha estat la guanyadora. El segon premi, de 300 euros, ha estat per a la col·lecció de Marc Dolci, i el premi Foto Cine Color per a Marc Reyes. També s'ha atorgat un accèssit a la col·lecció de Francisco Fernàndez.

Els premis Arts Andorra segueixen així la preocupant tendència a la baixa que el curs passat va posar la Nit Literària en entredit. Cal dir que el Cercle de les Arts s'ha posat aquest 2013 les piles i ha potenciat la participació en els vuit premis que es reparteixen a la Nit: mentre el 2012 s'hi van presentar 48 originals, aquesta edició hi concorren 115, amb pics com ara el Fiter i Rossell de novel·la, que s'ha enfilat fins als 23 aspirants. La pregunta és per què no s'ha fet el mateix esforç de promoció, tant en quantitat com sobretot en qualitat, en el cartell Arts Andorra, que reparteixen prop de 9.000 euros en premis, una xifra gens menysrpreable. Per cert, la Nit literària, el 21 de novembre a la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT