PUBLICITAT

Els empleats de Copirineo volen una tramitació ràpida de l'ERO

  • Se senten enganyats i volen cobrar les indemnitzacions
EL PERIÒDIC
LA POBLA DE SEGUR

Periodic
Els treballadors de Copirineo en assemblea per debatre el seu futur Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Els treballadors de la cooperativa Copirineo volen una tramitació ràpida de l'ERO per poder cobrar les indemnitzacions. Aquesta és la decisió a la que van arribar ahir durant la celebració d'una assemblea de treballadors després de conèixer que l'empresa ha presentat un concurs voluntari de creditors i un ERO per l'extinció d'ocupació. Els 41 treballadors de l'empresa de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, se senten «enganyats» tant per la direcció com per la Generalitat. La direcció va informar a la plantilla que l'empresa era viable i tenia dos possibles compradors, esperances que també els va donar la Generalitat. La majoria de la plantilla són gent que portava més de 20 anys treballant a Copirineo.

Els treballadors se senten desenganyats donat que l'empresa ha decidit presentar el concurs de creditors i no seguir negociant amb les dos possibles compradors que tenia i d'aquesta manera donar continuïtat a la plantilla. La plantilla també se sent decebuda per les promeses de la Generalitat de donar suport a la cooperativa i a l'hora de la veritat veu que no ha fet res per evitar el concurs de creditors i l'ERO que afecta a la totalitat de la plantilla.

La situació de Copirineo és complicada però viable, han explicat els representants dels sindicats, que han vist amb resignació com la plantilla no vol seguir lluitant i vol acabar aquesta situació d'incertesa quan més aviat millor.

La plantilla creu que tothom s'ha espavilat i ningú s'ha preocupat dels treballadors i posen d'exemple els vuit socis que portaven llet a Copirineo i que fa un mes que la porten a una cooperativa aragonesa que ha llogat el nom a la de la Pobla de Segur, informa l'ACN.

Cap avís / Molts dels treballadors portaven més de 20 anys a l'empresa i ara veuen com l'empresa ha presentat concurs de creditors i un ERO per la totalitat de la plantilla sense cap avís ni cap tipus d'informació. Aquests treballadors no volen allargar més el patiment i volen acabar amb aquesta situació com més aviat millor.

Els sindicats i els treballadors tenen la sensació que ningú ha fet prou per salvar l'empresa, una cooperativa de tradició al Pallars, que ha vist com en 10 anys ha passat de tenir més de 100 socis productors de llet a solament vuit. Al no tenir matèria primera a la zona la cooperativa es va veure obligada a comprar-ne a fora. Una gran part de la llet la portava de França, on ha deixat un deute de prop de dos milions en llet. Copirineo és la principal empresa de la Pobla de Segur i tot apunta a què la majoria de treballadors es trobaran amb importants problemes per trobar sortides laborals. Aquest és el veritable drama d'aquesta situació, segons l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT