PUBLICITAT

Ulleres amb fustes del Pallars

  • El client pot triar la muntura i el tipus de fusta que més li agrada per a les de sol o les graduades
EL PERIÒDIC
LA POBLA DE SEGUR

Periodic
Serrano mostra les ulleres en una parada a la fira de Sort Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Rels és la marca que Esteban Serrano, un jove emprenedor de la Pobla de Segur, ha creat per comercialitzar les ulleres amb muntura de fusta que confecciona. Serrano fa les muntures amb fustes del Pallars com: olivera, noguer, ginebre o freixe. El procés de producció és totalment artesanal, des de la recol·lecció de la fusta, al seu assecatge, fins a la confecció de la muntura. La novetat de Rels és que les muntures de fusta també són aptes per a ulleres de visió amb vidres graduats. Els clients tenen la possibilitat de triar una determinada fusta per a la muntura que més els agrada. Serrano també realitza altres productes amb fusta del Pallars com són: bolígrafs, estilogràfiques, perfumers o targeters.

Serrano ha explicat que és una de les primeres marques de l'Estat que fan muntures de fusta per a vidres graduats. Per a les ulleres de sol compra els vidres a una òptica i ell les col·loca. En el cas de les ulleres graduades és una òptica l'encarregada de col·locar el vidre.

Aquest jove de la Pobla de Segur ha narrat que no hi ha cap ullera igual donat que cada exemplar es fa manualment i per encàrrec. Es tracta d'un producte personalitzat. El client és el que tria la muntura que més li agrada amb la fusta que prefereix. Si el client ho desitja fins i tot se li pot gravar el nom a la patilla de fusta. Les ulleres les confecciona per encàrrec i tarda uns tres dies en fer un exemplar.

Bolígrafs i estilogràfiques

Va ser fa un any quan l'Esteban i el seu pare van començar a comercialitzar el primer producte fet amb fusta del Pallars, bolígrafs i estilogràfiques sota el paraigua de la marca Bolígrafs del Pallars.

En la confecció de bolígrafs hi ha introduït un nou material com són els banyes de cérvol. Aquest material també l'utilitza per fer perfumers.

Amb fusta del Pallars també realitza targeters, caixes i perfumers, informa l'ACN.

La venda de les ulleres majoritàriament la fa en fires i encàrrecs per Internet (www.reldemaduixera.com).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT