PUBLICITAT

La primera lliga femenina de base comença amb vuit conjunts

  • La competició, que celebra la primera jornada el pròxim dissabte dia 9, s'allargarà fins el 31 de maig
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El petit camp de futbol 5, al Comunal, on es disputaran els partits de lliga, els dissabtes de 10.00h a 14.00h Foto: ÀLEX LARA

El projecte que tenia en ment la candidatura de Victor Santos per a la presidència de la Federació de Futbol (FAF) ja és una realitat poques setmanes després que el nou president sigui al càrrec. El pròxim cap de setmana el petit camp de futbol 5 de l'Estadi Comunal rebrà la primera jornada de la Lliga femenina de base, la primera competició regular de futbol femení que es disputarà al Principat i que té com a objectiu potenciar aquest futbol i, a més, intentar formar un combinat nacional en un futur, on seria Joan Carles Ruiz al capdavant com a seleccionador. De moment, vuit equips conformen una competició regular que finalitzarà el 31 de maig.

Els partits tindran una durada d'una hora, i seran sempre els dissabtes de 10.00h a 14.00h. Els equips són CE Compadredosa, el FF Encamp A i el B, el FF Andorra, el UE Sant Julià Escola Espanyola A i B, i el CE Sanlòria. El marge d'edats és, ara per ara, ample, amb nenes d'entre 9 i 15 anys. Els equips estaran formats per un mínim de 8 jugadores, tot i que hi ha que supera la dotzena. «Hem tingut una gran col·laboració per part dels clubs del país», va manifestar ahir el director tècnic de la FAF, David Rodrigo.

LA PRIMERA JORNADA / La primera jornada d'aquesta lliga femenina s'iniciarà amb els duels entre el CE Compedrosa i el FC Encamp A; el FF Enfaf jugarà contra el FF Andorra; el FC Encamp B contra el UE Sant Julià Escola Espanyola A; i el UE Sant Julià Escola Espanyola B contra el CE Sanlòria. La primera volta de la lliga acabarà en la jornada 7, el 22 de març.

EN EL FUTUR, TENIR UNA SELECCIÓ / La idea de tenir una selecció femenina és en ment de la FAF, tot i que Rodrigo assegura que és «molt complicat». Tenir un combinat absolut, ara mateix, és difícil, però des de la FAF ja es treballa en el projecte de la mà del que seria el seu tècnic, Joan Carles Ruiz, que tempteja jugadores. «El nostre objectiu amb aquesta lliga femenina és, primer de tot, que cada vegada hi hagi més equips», va dir ahir Rodrigo, que en tot cas va assegurar que «una vegada consolidada», la intenció serà «acotar les edats a tres anys i fer dues categories». Amb tot, per al director tècnic el més important és «que les nenes gaudeixin, i de mica en mica ja s'aniran canviant els objectius».

AMISTÓS DE LA SUB-21 DE JUSTO RUIZ / La sub-21 (masculina) que dirigeix Justo Ruiz disputa demà a Madrid un amistós davant la selecció de Madrid sènior, combinat que prepara la Copa de Regions de la UEFA. Aquest duel servirà de preparació per a l'equip andorrà abans d'afrontar els propers dies 15 i 19 de novembre els partits oficials de la fase de classificació del UEFA European Championship 2013-15 contra Estònia i Dinamarca, respectivament. L'escenari del partit serà el Complejo Deportivo Vicente Temprado, a la localitat d'Humanes. El matx començarà a les 20.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT