PUBLICITAT

El camí del Batxillerat esportiu

  • Cerqueda diu que es demana «un sobreesforç» als esquiadors i no posa una data per fer un balanç del programa
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una jove Carmina Pallàs, al gegant del Campionat de França de 2011. Foto: EL PERIÒDIC

És el segon any que funciona el programa del Batxillerat esportiu, un camí obert amb l'acord entre el Govern i la Federació d'Esquí (FAE) per establir un equilibri entre la pràctica esportiva cada vegada més propera a l'elit, i el manteniment dels estudis dels joves esquiadors. La idea contempla que els esquiadors puguin avançar en la seva preparació esportiva sense que els llibres siguin un entrebanc, però que tampoc no passi a la inversa: que el fet d'estudiar no els hi permeti entrenar i competir. Tot i entrar en el segon any, però, des del Govern no es posa «una data límit per analitzar com va el programa», segons va afirmar el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, durant la presentació dilluns de les beques ARA.

Aquest programa consisteix en què els alumnes-esportistes estudien per curs quatre assignatures de primer i segon de Batxillerat (en aquest cas són matemàtiques, física, anglès i informàtica). La intenció és que l'estudi augmenti la seva pressió quan la temporada d'hivern ha acabat, això és des dels mesos d'abril i maig, i s'allargui durant tot l'estiu fins setembre i octubre, just abans que s'iniciïn les competicions del calendari de la FIS. «Els demanem un sobreesforç», va assegurar Cerqueda, que va afirmar també que «potser ningú no era conscient d'això».

Els joves aspirants a esportistes d'elit estudien pel seu compte, amb el suport de professors, però planificant-se ells la càrrega d'hores que han d'estudiar. «Els estem demanant moltíssim», hi va afegir Cerqueda, que considera que els «agradaria» que aquest programa s'estengués a altres esports, més enllà de l'esquí. «Les necessitats d'altres esports són diferents, no hem rebut demandes fermes d'altres».

Per part de la FAE, els esquiadors que formen part d'aquest programa són Carmina Pallàs, Sara Raméntol, Sissi Hinterreitner, Joan Verdú, Gabriel Barios, Josh Alayrach, Pol Ferrer, Xavi Salvadores, Matias Vargas, Arià Missé i Jan Sasplugas. «Per nosaltres és un punt de partida per poder construir alguna cosa interessant en el futur», va afirmar ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Amb tot, Visa considera que, «com tot», s'haurien de fer «millores», com «tenir més seguiment o augmentar les hores amb els professors». De moment no hi ha data perquè el Govern posi nota a un programa que, sumant els 26 alumnes d'esquí estudi que també ho compatibilitzen, arriba als 26.600 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT