PUBLICITAT

Memòria del pressupost 2014 amb «errors de fons i ortogràfics»

  • Els socialdemòcrates diuen que no poden entrar en valoracions fins que no s'esmenin les equivocacions
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rios exposa la seva crítica a la memòria del pressupost 2014, ahir al Consell General Foto: TONY LARA

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata va enviar ahir una carta al Síndic General, Vicenç Mateu, lamentant que s'hagi entrat a tràmit parlamentari una memòria del projecte de llei del pressupost 2014 amb «errors», tant de «fons» com també «ortogràfics i gramaticals», segons va manifestar ahir el seu president, David Rios. Els socialdemòcrates exigeixen una ràpida rectificació per part del Govern i exposen que degut a aquestes equivocacions no poden entrar a fer una anàlisi política del text.

A la missiva enviada ahir al matí el grup parlamentari exposa que si els errors no són esmenats es pot caure en «problemes d'interpretació» de les dades. A més, hi acompanyen una llista de nou punts amb errors detectats, només entre les pàgines 67 i 73. El més destacat pel que fa al fons és el gràfic de la 73, on «s'hi observen 12 errors», tenint en compte que no hi ha «cap data coincident en relació a les dades de la taula de la pàgina 69». A tall d'exemple, al text diu que els ingressos per impostos indirectes «disminuiran» en 1.494 milers d'euros, quan al gràfic parlen d'un «augment» de 15,63 milers d'euros per aquest mateix concepte. El president del Grup Parlamentari socialdemòcrata va definir tota aquesta pàgina com un «error molt important».

Rios va deixar entendre que el contingut de la memòria té més errors a part dels citats a la carta. «Nosaltres donem una senyal d'alarma perquè després el Govern revisi tot el text», va manifestar, «ara esperem que ens transmetin la informació el més verídica possible».

Degut a aquesta situació, els socialdemòcrates opten per esperar abans de fer cap valoració sobre el contingut del pressupost. Rios va parlar de «prudència» perquè hi ha «certes xifres que ens obliguen a esperar».

D'altra banda, també a la carta enviada a Mateu el grup parlamentari es queixa del poc temps que els membres de Sindicatura han tingut per poder analitzar el pressupost abans que aquest fos entrat a tràmit parlamentari. Rios va recordar que l'any passat la memòria va entregar-se el 2 d'octubre i va entrar a tràmit el 16 del mateix mes. Aquest any el Govern l'ha entregada el 22 d'octubre i el 26 ja estava a tràmit parlamentari. Si s'haguessin tingut els deu dies hàbils de l'any passat «els errors s'haurien pogut detectar a temps», va manifestar Rios.

Lleis amb errors ortogràfics / Però pels socialdemòcrates els errors al projecte del pressupost 2014 són només la punta de l'iceberg. Segons van assegurar, «moltes vegades» les lleis que entren al Consell General tenen errades, fet que ha creat problemes a les comissions sobre si s'han d'esmenar o no. Com a conseqüència, s'ha arribat al punt que en a la Junta de Presidents «s'ha acordat que totes les lleis hagin de passar una revisió ortogràfica i de format abans de ser publicades».

Rios va lamentar que l'Executiu «no tingui els mecanismes o la cura perquè totes les lleis estiguin ben revisades». Va afegir que és «intolerable» i que és una mostra de la «precipitació amb la que treballa el Govern habitualment».

Pròrroga a l'IRPF i a la llei de la CASS / En un altre ordre de coses, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata va informar que han demanat una pròrroga de 15 dies per fer esmenes a la llei de l'IRPF, a la llei de la CASS i a la llei de bases de l'ordenament tributari. Els socialdemòcrates són els únics que han demanat aquestes pròrrogues, que la Sindicatura acceptarà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT