PUBLICITAT

La retallada en les noves beques ARA arriba als 5.400 euros

  • El Govern anuncia que no es reinvertiran en l'esport els 44.100 euros a què va renunciar el Comitè Olímpic
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

ESP - BEQUES PROGRAMA ARA
A la galeria d'imatges, Jordi Beal, coordinador d'Esports, ahir durant la presentació de les beques d'Alt Rendiment del 8è cicle que correspon a la temporada 2013-14.

Les beques d'Alt Rendiment (ARA) gairebé es mantenen en els registres de la temporada esportiva anterior, tot i que es rebaixen en un total de 5.400 euros. Aquest 2013-2014, amb l'esquí novament com el gran beneficiat, el total de la inversió del Govern és de 220.100 euros, quan en l'anterior cicle va sumar 225.500, i afectarà a 36 esportistes. Així mateix, ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va anunciar que els 44.100 euros a què va renunciar el Comitè Olímpic de la segona part de la subvenció que li corresponia, no tindran cap reinversió en l'esport del Principat.

Lluny, molt lluny és l'esport andorrà dels 310.213,61 euros que es van atorgar en beques d'Alt Rendiment en el cinquè cicle (2010-2011). Ara mateix l'aportació és similar a la de la segona temporada en què es van posar en marxa aquestes ajudes als esportistes individuals (2007-2008, amb 222.122 euros). Novament, els més beneficiats són els esquiadors –«som un país de neu i muntanya, tot i que ja ens agradaria que els millors resultats vinguessin d'altres esports també», va dir Cerqueda ahir–, amb Kevin Esteve, Marc Oliveras, Mireia Gutiérrez, Laura Soulié i Lluís Marín –ha patit una rebaixa– com a membres de la FAE, i Sophie Dusautoir (esquí de muntanya) i Ferran Teixidó (curses de muntanya) per part de la FAM, i tots set dins del Programa Elit (aquest se n'endú el 51% del pastís).

Al darrera, els plans especials per aquells que busquen ser a l'elit però que, per resultats, encara no ho són. Aquí es troben els judoques Laura Sallés i Dani Garcia, els ciclistes David Albós i Guy Diaz (aquest entra nou en btt), els corredors de muntanya Òscar Casal i Xavier Teixidó, i Xavier Fernández, que destaca en esquí i handbike amb la FADEA.

Per sota dels plans especials, les promeses amb beca són Arnau Puig (esquí alpí), Scott Jordan (freestyle) i Inka Bellés (esquí de muntanya), mentre que per últim està el Programa de Joves Promeses amb Joan Verdú, Sara Raméntol, Robert Solsona i Xavi Salvadores en esquí alpí –no hi és una de les perles d'aquest esport, Carmina Pallàs, perquè la seva lesió l'ha impedit obtenir resultats–, Irineu Esteve en esquí de fons, i després esports com judo (Ivan Llanos), gimnàstica (Fiona Pallarés), natació (Pol Arias i Pablo Feo), escalada (Guillem Colell), esquí de muntanya (Jaume Planella), taekwondo (Jorge González i Boris Ruiz, tots dos novetats), karate (Sandra Herver) i patinatage sobre gel (Cristina Martínez).

PREMIATS / La categoria de premiats, és a dir aquells que reben una petita ajuda pels seus resultats esportius però no arriba a ser un sou com els del Program Elit, aquest any han estat tres esquiadors i sis esportistes que van assolir medalla als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg. La grossa és per a Sophie Dusautoir, que guanya 4.500 euros pel seu 5è lloc al Campionat del Món de Pelvoux, mentre que la segueixen Lluís Marín (11è a la Copa del Món de Telluride) i Kevin Esteve (14è als Mundials d'Schladming) amb 3.600 euros. La resta, l'or a Luxemburg atorga 1.500 euros a Marcos Sanza i Dani Garcia, la plata 750 a Laura Sallés, i els bronzes de Pep Sansa, Xavi Folguera i Geni Da Silva, 500 a cadascú.

L'ESPORT COL·LECTIU NO HI ENTRA / L'esport d'equip segueix fora d'aquestes beques. Cerqueda va dir que és «complicat» premiar-ho, tot i que va assegurar que s'està plantejant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT