PUBLICITAT

Gala Perfumeries fa efectiva la venda de les seves botigues espanyoles

  • La firma Bodybell confirma l'operació i inicia el canvi d'imatge dels establiments recentment adquirits
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La inauguració d'una botiga Bodybell a El Ejido, que fins ara era de titularitat de Gala Foto: EL PERIÒDIC

La cadena andorrana Gala Perfumeries ha fet finalment efectiva la venda dels establiments que tenia a Espanya. Així ho va confirmar a aquest rotatiu la firma Bodybell, que és qui s'ha quedat amb «totes les botigues espanyoles de Gala». De fet, ja ha iniciat el canvi d'imatge de bona part d'elles.

Així, les darreres setmanes Bodybell ha realitzat la inauguració de diversos locals comercials on fins ara s'hi trobaven botigues de Gala, amb el canvi d'imatge que això implica. Per exemple la perfumeria de Narón, a la Corunya, la de El Ejido, a Almeria, la de Coín, a Màlaga, la de Puerto Banús, a Marbella i la de Getafe, a Madrid.

Fa uns mesos aquest canvi de titularitat ja havia començat a treure el cap amb la inauguració d'establiments a Logronyo (La Rioja), a Colmenar Viejo i San Sebastian de los Reyes (Madrid), i a Badalona (Catalunya).

Va ser a l'estiu quan fonts de Gala confirmaven les negociacions entre les dues parts, però sense haver-se tancat res en ferm. Ara la venda ja és oficial, segons apunten des de Bodybell.

La superfície comercial de Gala a Espanya superava els 9.100 metres quadrats repartits en més de 40 establiments. La venda de totes elles es justifica per la voluntat de la firma andorrana de fer un canvi de rumb en la seva gestió empresarial. Ara l'objectiu és centrar-se en exclusiva en les gairebé 30 botigues que té repartides pel Principat, buscant noves maneres per a potenciar-les. Concretament, disposa de sis botigues a Andorra la Vella, 14 a Encamp –gairebé la totalitat al Pas de la Casa– cinc a Escaldes-Engordany i una a la Massana.

Des que van començar les negociacions que la web de Gala es troba en procés de renovació, segons indiquen a la pròpia pàgina. Això si, encara surten com a pròpies les botigues que han venut a Bodybell.

DIVUIT ANYS A ESPANYA / Gala Perfumeries va néixer a Andorra l'any 1981, després d'adquirir una cadena nacional. Va aterrar a Espanya el 1995, com un projecte petit, però la bonança econòmica va permetre la seva expansió per tot el territori veí.

Entre els anys 2009 i 2011, però, i afectada per la conjuntura econòmica, es va veure obligada a tancar una dotzena d'establiments a Espanya. Paral·lelament, va registrar una única obertura, la de la botiga de Jerez de la Frontera.

Gala Perfumeries va tancar l'exercici del 2011 amb unes vendes que van sumar 45,69 milions d'euros, i un tancament anual positiu de 20.000 euros.

Pel que fa a Bodybell, es tracta d'una de les empreses espanyoles del sector amb més pes al país veí, la qual es troba en ple procés d'expansió amb vora 80.000 metres quadrats de superfície comercial. El seu volum de negoci se centra en bona part en la pàgina web tot i que guanyen pes els punts físics de venda, que ja superen els 200 després de les darreres inauguracions. Actualment és una de les cadenes líders pel que fa a la venda de perfums a Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT