PUBLICITAT

El nivell de finançament propi de la Universitat d'Andorra és del 20,5%

  • La universitat proposa un pla de jubilació pel 2014 a un cost de 94.700 ?
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'entrada del centre universitari lauredià Foto: ÀLEX LARA

Només el 20,5% dels ingressos de la Universitat d'Andorra són propis. La resta de finançament parteix de l'aportació del Govern, concretament dels ministeris d'Educació i Joventut i del de Salut i Benestar. En xifres concretes, i segons el projecte de pressupost del 2014, l'UdA té uns ingressos propis de 590.000 euros, que sobretot parteixen de les matrícules que paguen els alumnes. Pel que fa a la transferència que rep del Govern, pujarà gairebé als 2,2 milions d'euros l'any vinent.

En comparació amb aquest any, els ingressos propis de l'UdA està previst que caiguin un 7%, mentre que la transferència del Govern es mantindrà pràcticament estable. En general tant ingressos com despeses està previst que siguin un 2% inferiors al 2014, situant-se en els 2,7 milions d'euros en total. A més, el centre lauredià calcula reduir fins a un 10% el consum de béns corrents i serveis.

Pla de jubilació / Aquest curs 2013-2014 s'ha iniciat amb 627 alumnes i 180 professors. Aquests darrers destinen una mitjana de 40 hores setmanals.

Pel que fa als professors, el centre està treballant en un nou pla de jubilació partint d'un sistema de copartició, és a dir, on hi fan aportacions cada mes fins al dia de la jubilació tant l'UdA com el treballador.

La primera proposta efectuada per la universitat no va ser aprovada pel Ministeri de Finances i Funció Pública, motiu pel qual en presenten un de nou a la memòria del pressupost del 2014. Segons aquesta nova proposta, es requereix una aportació anual de 35.600 €, a més de 59.000 € en concepte de reconeixement dels drets meritats. En total, el pressupost pel pla de jubilació del 2014 és de 94.700 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT