PUBLICITAT

Amans de l'excursionisme

  • Andorra clou el 37è Aplec Excursionista dels Països Catalans
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Una bandera catalana durant els actes de cloenda, ahir. Foto: TONY LARA

El Principat ha acollit aquest cap de setmana llarg la 37a edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans, un esdeveniment organitzat pel Club Pirinenc Andorrà juntament amb el Comú d'Andorra la Vella i Vallnord. D'aquesta manera, centenars d'excursionistes arribats de diferents indrets dels Països Catalans s'han trobat durant tres dies per conèixer el Principat, fer excursions per les seves muntanyes i poder gaudir també de visites culturals, conferències, concerts i àpats.

La inauguració d'aquesta 37a edició es va realitzar divendres a la plaça del Poble, i centenars d'excursionistes s'hi van inscriure per poder participar en les diverses activitats previstes durant els tres dies. Després de la benvinguda del president del Club Pirinenc, Josep Dallés, es va continuar l'acte d'inauguració amb la lectura d'alguns poemes dels Països Catalans, va informar l'ANA.

És a dir, reivindicació de la natura i de la muntanya, però també de la identitat catalana. Així, des del Club Pirinenc s'ha volgut insistir aquests dies que el que uneix els membres de l'aplec és l'amor per l'excursionisme, però també per la cultura catalana i la seva llengua.

El mateix divendres al matí els excursionistes van poder participar en les sortides programades, com una excursió al cim del Comapedrosa, a l'Alt del Griu, a la Font Blanca, a l'Estany de l'Estanyó o a Tristaina, entre d'altres. Durant el dissabte i el diumenge les excursions es van repetir amb èxit de convocatòria. I després de caminar, a les tardes, es van oferir conferències.

Ahir, al Prat del Colat de la Massana es va realitzar l'acte de cloenda del 37è aplec. La reivindicació de tot allò català va tornar a ser protagonista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT