El VPC s'imposa al Tarascó 22-18 i és líder amb Villeneuve i Lalande

• L'equip de Martínez es manté invicte després de cinc partits tot i la vermella a Gispert al minut 30
ESCALDES-ENGORDANY

Reikaixvili planta l'oval en l'assaig del VPC que va significar el 8-3, ahir contra el Tarascó al Camp del Consell Foto: TONY LARA

El VPC Andorra continua dibuixant la seva trajectòria en la Promoció d'Honor a ritme d'aspirant a l'ascens. Ahir va rebre al Camp del Consell el Tarascó i es va imposar per 22-18, per mantenir-se invicte després de cinc partits i per situar-se líder amb els mateixos punts que el Villeneuve i el Toulouse Lalande.

L'equip de Dídad Martínez va sumar quatre punts malgrat que davant tenia un equip contra el qual li uneix una rivalitat superior a la de la resta d'equips de Migdia Pirineus. Segons va declarar Dídac Martínez després del partit: «En la primera part el Tarascó va tirar del joc brut soterrani i ens va acabar perjudicant». Perquè Gispert, trasbalsat al minut 30 en veure que l'àrbitre tampoc aturava les estratagemes visitants, va acabar veient la vermella directa que deixava al VPC amb catorze ja fins el final del partit.

Llavors, quan es va produir l'expulsió de Gispert, el marcador era de 8-3 per als tricolors, que havien respost a una penalitat inicial del Tarascó amb una altra que va completar Abelló per empatar i un assaig no transformat de Reikaixvili.

Abans del descans es van poder veure dos assaig més: un els visitants al qual va respondre Magallón. Abelló va posar la cirereta del pastís amb una nova penalitat per anar a la pausa dominant per 13-8.

La segona part va ser menys moguda i Abelló va acabar de declinar la balança amb tres penalitats que no va desaprofitar. Ja en el temps afegit el Tarascó va aconseguir una marca transformada per fer pujar un 22-18 final que li va permetre sumar el punt de bonus defensiu.

De la seva banda el segon equip del VPC també va vèncer el Tarascó per 17-16, amb un assaig transformat per Agustín Egea a l'últim minut que significava el primer triomf de la temporada.