PUBLICITAT

El primer dia de pont entren 16.000 vehicles al Principat

  • Avui se celebra el shopping night a tot el territori per potenciar l'ambient festiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes ahir a la zona de l'avinguda Carlemany per a vianants, Vivand. Foto: TONY LARA

Ahir, primer dia del pont de Tots Sants van entrar al Principat 16.000 vehicles per les dues fronteres –fins a les 18 hores–, segons van informar des de l'Àrea de Mobilitat. Per la frontera del Riu Runer van entrar al voltant de 9.200 vehicles, mentre que pel Pas de la Casa van entrar 6.800 vehicles més. A la tarda, però, també es van registrar un nombre elevat de sortides, i en tot el dia van marxar del país 10.100 vehicles. Per la frontera del Riu Runer, el moment de màxima afluència d'entrada de vehicles va ser entre les 12 i les 14 hores, i cap a les 18 hores de la tarda. De fet, a partir de les 13 hores es van generar retencions d'uns tres quilòmetres d'entrada a l'alçada del Sant Eloi fins al Punt de Trobada. Pel que fa al Pas de la Casa, van entrat un total de 6.800 vehicles, la majoria entre les 10 i les 12 hores. Tot i que d'entrada no es van generar retencions, de sortida sí que es van crear cues de fins a quatre quilòmetres a la tarda. Fins a les 18 hores havien sortit del país 4.900 vehicles pel Pas de la Casa i 5.200 per Sant Julià. Mobilitat espera que avui dissabte entrin 10.300 cotxes per la frontera del Riu Runer.

Ocupació i shopping night / Els hotelers esperen una ocupació que va del 70% al 95% en funció dels dies d'estada. Així, l'ocupació de dijous fins diumenge se situaria al voltant del 70%. Però, en canvi, l'ocupació de divendres a diumenge podria arribar segons la Unió Hotelera fins al 95%.

D'altra banda, els comerciants de tot Andorra esperen amb il·lusió el shopping night que organitza Andora Turisme per a la campanya de promoció d'aquest novembre. Com a novetat notable, el Comú d'Andorra la Vella, a petició dels comerciants de l'avinguda Meritxell, tancarà l'eix comercial de la capital al trànsit, de les cinc de la tarda a les dotze de la nit. Des de l'Associació de Propietaris i Comerciants de Meritxell s'assegura que «la majoria de socis s'ha sumat a la demanda perquè la gent s'ho passi bé i jugarà el joc adornant els aparadors i exposant el producte al carrer». Les compres, però, s'hauran de concretar a l'interior dels establiments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT