PUBLICITAT

Pozo negocia la incorporació de TV3 i TVE al rodatge de 'Solos'

  • Imminent projectarà a Illa la primera coproducció, 'Viaje a Surtsey'
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mateo (Raúl Fernández de Pablo) i Iñaki (Lucas Fuica) contemplen el panorama en una escena de Viaje a Surtsey Foto: IMMINENT PRODUCCIONS

Cal anar molt enrere, però molt –als temps de Grandalla i aquella estranya, fugaç joint venture cinematogràfica amb Ventura Pons d'on va néixer Amor idiota– per trobar a la cartellera comercial una coproducció andorrana. Doncs aquest petit miracle és el que ha aconseguit Imminent Produccions, la productora que el director lleidatà Josep Pozo (El Cid, Donkey Xote) va plantar ara fa un curs a Ordino –per als malpensats: res a veure amb Ordino Studios– i que el 20 de setembre estrenava a les pantalles espanyoles la seva primera criatura: es titula Viaje a Surtsey, i és una mena de road movie excursionista en què els directors i també guionistes Miguel Ángel Pérez i Javier Asenjo hi retraten dos vells amics en la quarantena: un (Iñaki, encarnat per Lucas Fuica) tocat per l'èxit; l'altre (Mateo, Raúl Fernández de Pablo), pel fracàs, decideixen recuperar el temps perdut i tornar a la muntanya, com havien fet tantes vegades en la joventut. Ara, però amb la companyia dels respectius fills, dos adolescents –noi i noia– que ho compliquen tot una mica més.

Rodada el 2012 a la vall de Bujaruelo, al Pirineu aragonès, amb escena culminant al cim de l'Otal (2.709 metres) i amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, Imminent hi comparteix crèdits amb les productores espanyoles Karma i Blag Flag Cinema –¡mare meva: la d'El secrero de los 24 escalones! Glups... Viaje a Surtsey, dèiem una mica més amunt, es va estrenar el 20 de setembre a Espanya, i la setmana que ve arriba al nostre raconet de Pirineu: serà entre el 4 i el 7 de novembre (18.15 i 20.20 hores) als cines Illa Carlemany, és clar. Una forma de recordar el sabor de les produccions andorranes. Ni que siguin coproduccions, com és el cas –Imminent s'hi va apuntar just després del rodatge, així que només va participar en el procés de postproducció.

No és l'única (bona) notícia que ens arriba de la productora de Pozo: Solos RPG, el psicodrama a compte d'un joc de rol amb què el director debutarà en el llarg –El Cid era una grandíssima pel·lícula... d'animació– i que transcorrerà en un 90% a l'edifici de Sud Radio al Pic Blanc, podria enrolar en breu tant TV3 com TVE. Les negociacions estan encarrilades, diu Pozo, i si arriben a bon port Solos RPG es convertiria en una coproducció entre Andorra, Espanya i la Gran Bretanya –a través de CKS, que també participa en el projecte: «Un punt a favor perquè això garantiria una bona distribució a Espanya i a Anglaterra i ens obriria les portes a d'altres mercats».

La mala notícia és que el creixement del projecte ha retardat sensiblement el rodatge: inicialment previst per a la segona quinzena d'octubre, Pozo confia ara a rodar-la abans del Nadal i, si això no és possible, posposar-lo fins a la primavera. Solos RPG compta amb un pressupost de 610.000 euros –minúscul: el pressupost mitjà d'una producció espanyola era el 2010 de 2,7 milions; no parlem ja de Hollywood– i un repartiment amb una única cara (semi)coneguda –la de l'actor nord-americà Timothy Gibbs (Sexo en Nueva York)– amb, augura Pozo, la possible incorporació d'un gran actor de renom internacional. Però això és encara secret de sumari. En seguirem informant. La cita, ara, és dilluns a Illa Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT