PUBLICITAT

Ser policia està de moda

  • El Govern obre la convocatòria per aspirar a les 20 places per formar part del cos
  • Cinca reconeix que hi ha un elevat nombre de persones del país interessades en participar al procés de selecció
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un Policia amb infants. Foto: TONY LARA

Tothom vol ser Policia. I més tenint en compte com està la situació econòmica de moltes famílies del país. Tot apunta que l'obertura de la convocatòria de 20 places comportarà un dur i llarg procés de selecció. Tal i com va reconèixer ahir el propi ministre Cinca, des de l'anunci que calien 20 nous policies fet per l'Executiu hi ha hagut un «interès molt important» per part de la població, sol·licitant informació sobre quin procés havien de seguir per aconseguir aquestes places.

Ara la convocatòria s'obre, i ja es poden iniciar les sol·licituds, acudint a l'edifici de la Policia. Els aspirants tenen de termini fins el proper 22 de novembre, va informar Cinca.

Però una cosa és voler ser Policia, i l'altre és estar condicionat per ser-ho. Els requisits no són pocs. Cal ser andorrà, tenir entre 19 i 35 anys i no tenir antecedents penals. A més a més, cal tenir almenys un títol de segona ensenyança, dominar castellar, català i anglès, una talla mínima de 170 cm. en el cas dels homes i d'165 cm per a les dones.

Els que estiguin dins d'aquest perfil, ja ho saben, toca entrenar perquè la competència serà ferotge. I sembla que hi haurà una segona oportunitat. Cinca va manifestar que «obren la porta» a obrir noves convocatòries els propers anys, si se segueixen prejubilant agents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT