PUBLICITAT

Jordi Mas, partidari d'un sostre d'endeutament per al Govern

  • El cònsol considera que la congelació de les transferències arriba en un «moment inapropiat»
EL PERÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mas, durant una reunió mantinguda al Comú d'Encamp Foto: ÀLEX LARA

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, es mostra partidari d'establir un sostre d'endeutament per al Govern de la mateixa manera que ja el tenen els comuns fixat per la llei de transferències comunals. Així ho va manifestar ahir durant una entrevista a RNA. Mas va exposar que el sostre d'endeutament marcat per la llei ha fet que els comuns hagin portat un control més estricte de la despesa, de manera que això es podria traslladar a l'Executiu en el marc de les reunions que han de mantenir totes dues administracions a partir de l'19 de novembre.

Mas va destacar que la limitació del sostre d'endeutament als comuns ha fet que les corporacions, en els darrers cinc anys, duguessin a terme un control «prou important» de la despesa i hagin reduït la l'endeutament, mentre que el del Govern «està pujant».

Pel que fa a les negociacions, Mas tem que hi hagi «poc marge» però també va afegir que el tema és prou important com perquè s'assoleixi un consens fent prevaldre «la visió de país». De tota manera, va reconèixer que la decisió del Govern de congelar les transferències arriba en «un moment inapropiat» perquè a l'igual que el Govern, els comuns també han d'«equilibrar el pressupost i fer inversions».

Tancament en positiu / D'altra banda, Mas va explicar que pel que fa al pressupost per al 2014 s'hi està treballant, tenint en compte els resultats del del 2013, que «està anant molt bé». En aquest sentit, el cònsol va recordar que el del 2012 el van tancar amb un dèficit de 2,2 milions d'euros, i que el del 2013 preveuen tancar-lo en positiu «havent rebaixat en 5,5 milions l'endeutament a llarg termini i ajornant el sistema financer» de manera que tindran més marge d'inversió que els darrers dos anys, un fet que els permetrà ser «més optimistes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT