PUBLICITAT

Conveni entre la Seu i Sant Julià per a la formació dels joves

  • Ambdues parts coordinaran agendes per no solapar actes
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Gil i Batalla, ahir durant la signatura del conveni. Foto: ANA / M.C.

El Comú de Sant Julià de Lòria, l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell van signar ahir un conveni per «establir vincles en matèria de joventut». Així ho va definir l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que va explicar que l'acord permetrà elaborar projectes comuns i posar en ordre qüestions que ja es desenvolupaven espontàniament de forma conjunta.

Amb l'objectiu d'optimitzar recursos i reforçar la relació entre Sant Julià, la Seu i la comarca de l'Alt Urgell, l'acord cerca «ajudar en el procés d'emancipació dels joves» amb aspectes com la formació, l'habitatge, la feina, el lleure i la cultura. Tal i com va manifestar l'alcalde de la Seu, «si ens ajuntem probablement podrem donar millor servei».

De fet, el conveni ha de permetre fer polítiques de joventut de forma conjunta però també regular altres pràctiques que ja es duien a terme de forma espontània, com van exposar els responsables de les tres institucions.

Un exemple que va posar la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, és que a la Universitat d'Andorra hi ha molts estudiants de la Seu i es pot treballar en activitats i serveis «que realment donin una cobertura a tots plegats».

Pel president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, aquesta signatura suposa fer «un pas més» en la col·laboració que des de fa deu anys ja duen a terme el Consell Comarcal i l'Ajuntament i va considerar que la «suma d'esforços té un efecte multiplicador», va informar l'ANA.

Batalla va exposar tres casos que poden exemplificar el motiu del conveni. El primer, la Festa Jove de Sant Julià on ja hi van participar grups de la Seu. El segon, en el qual ja s'hi està treballant, és la programació conjunta de formació en l'àmbit del lleure. De fet, segons va indicar l'alcalde, es podria incloure l'UdA en aquest aspecte per potenciar la formació. Per últim, es plantegen coordinar les activitats públiques i fer una relació de l'agenda a les dues bandes de la frontera per evitar solapar-se i millorar-ne la difusió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT