PUBLICITAT

Llits medicalitzats per als més vulnerables

  • Des de fa quinze anys les dues associacions col·laboren amb les entitats d'Andorra que necessiten material i equipaments per als seus usuaris
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES=ENGORDANY

Periodic
Els membres de Handicap en liberté munten els llits a l'EENSM, ahir Foto: TONY LARA

Les associacions Téléthon Andorra i Handicap en liberté van fer entrega ahir de set llits medicalitzats i una cadira elèctrica a diferents institucions i organismes del país. Els primers en rebre el material van ser els usuaris de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). A les onze del matí una delegació de l'associació Handidcap en Liberté hi va portar cinc llits, quatre llits medicalitzats d'hospital i un de medicalitzat però d'àmbit domèstic, segons va informar la directora del centre, Carolina Serra. «Cada any ens donen material en funció de les nostres necessitats» va explicar i va afegir que «en motiu de la visita de la presidenta del Téléthon France, Laurence Tiennot–Herment, a començaments de mes, se'ns va demanar què necessitàvem». Serra va agrair la celeritat que han demostrat les associacions que amb la mediació de Nicole Grigron, pionera del Téléthon a Andorra i actualment vicepresidenta d'aquesta associació però també padrina de Handicap en liberté, han complert amb uns quants dies d'interval. Serra va afegir que «no hi hagut cap any des que Andorra col·labora amb el Téléthon que no ens donin alguna cosa i des d'en fa quinze, ens ajuden amb material especialitza com ara cadires de rodes, però també ens han dit que ens faran arribar bolquers». La directora de l'ESSNM va explicar que l'operació de muntar els llits havia estat una mica dificultosa però que una vegada muntats «els podrem col·locar als llocs on ens fan falta». Serra va recordar que malauradament alguns usuaris de l'escola estan molt afectats per limitacions o malalties. «Hi ha persones, grans i joves, que passen tot el dia al llit» va dir. La bona notícia és que la donació «cobreix totes les necessitats que tenim per ara, és una aportació que ens va molt bé» va concloure.

En quant a la visita inesperada de la presidenta del Téléthon –visita que es va decidir a última hora en un dinar ofert per l'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, amb l'assistència de representants del Téléthon Andorra i de l'EENSM–, Serra va afirmar que era d'agrair. I va afegir que «l'objectiu de Laurence Tiennot–Herment era visitar el centre i conèixer la població que hi acollim» i va continuar explicant que «vam mostrar-li els serveis que oferim als usuaris segons les diferents tipologies que presenten».

La delegació de les associacions es va desplaçar a la tarda a la llar de jubilats d'Escaldes-Engordany per fer entrega d'un llit medicalitzat i d'una cadira de rodes a l'edifici Prat Gran. L'entrega també anava destinada a un usuari de la llar que necessita el material. Per últim, un protegit de la Fundació Tutelar també va rebre un altre llit medicalitzat. Serra va recordar que Handicap en liberté col·labora amb moltes institucions públiques i privades d'Andorra, alhora que des de l'associació Téléthon Andorra es va recordar que el retorn més gran del Téléthon és la recerca mèdica que financia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT