PUBLICITAT

El Total Fight Masters està en el penúltim esglaó de creixement

  • En el desè aniversari s'estrenarà en la categoria Or d'esquí i repetirà en la cinquena estrella d'snowboard
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El finlandès Valtteri Paunonen realitza un salt, en l'edició de la temporada passada del Total Fight, a El Tarter Foto: GRANDVALIRA

El Total Fight Masters of Freestyle que organitza Grandvalira complirà una dècada en la pròxima edició i en aquests deu anys haurà aconseguit passar de començar a zero a quedar-se a un pas de ser una competició de màxim elit.

La seva evolució en el panorama internacional és evident i l'any passat ja va donar un pas endavant acollint dues jornades de competició, format que es repetirà aquest any: del 27 al 29 de març es farà la competició de surf de neu i una setmana més tard, del 3 al 5 d'abril, la d'esquí.

A totes dues disciplines li queda només un pas per tenir les màximes distincions com a competició. En snowboard, el Total Fight té la categoria de cinc estrelles –des del curs passat– sobre un màxim de sis. Passaria a formar part d'un grup selecte que aquesta temporada només conformen els X Games de Tignes (França), l'Air&Style de Berlin (Alemanya), el Burton European Open de Laax (Suïssa), els X Games d'Aspen i el Burton Open de Vail (totes dues dels Estats Units).

L'estació que dirigeix Núria Tarré té entre cella i cella la missió de donar el salt i tenir la sisena estrella i paral·lelament, pel que fa al ‘freeski', el Total Fight Masters estrena en el desè aniversari la categoria Or del circuit professional d'estil lliure AFP (Association of Freeskiing Professionals). Només li queda un esglaó per sobre: passar a formar part del circuit de Copa del Món, per al qual s'ha de demanar candidatura. En aquest aspecte, però, Grandvalira està estudiant el possible pressupost per passar a la màxima categoria ja en la campanya 2014-2015.

Hi ha un hàndicap, i és que el retorn mediàtic en la passada edició va arribar als 3,5 milions de persones i passar a la Copa del Món pot disparar massa per a una estació que en els pròxims anys està farcida de competicions de primer nivell internacional: en quilòmetre llançat la Copa del Món 2013-2014 i els Mundials al 2015; i en alpí les finals de la Copa d'Europa d'aquest any, una altra prova del circuit del Vell Continent en la 2014-2015 i la Copa del Món del febrer del 2016 a l'Àliga.

L'Snowpark d'El Tarter serà, com cada any, l'escenari del Total Fight i ha estat ampliat i millorat per tal de satisfer a un públic el més ampli possible: ja està adaptat per als professionals i s'ha buscat la manera de ser útil també per als amateurs o debutants, sense córrer riscos. Té les línies de kickers i els calaixos per a tots els nivells, un half-pipe i un big airbag per fer salts amb total seguretat, mòduls de jibbing i la Furtive Area del bosc que dóna accés al Park. A més, aquesta temporada hi ha la nova zona superior en què s'han fet moviments aconseguint tres lomes noves per tal de millorar les recepcions i evitar possibles creuaments amb unes altres pistes.

ELS SNOWPARKS DE GRAU ROIG, TAMBÉ / Grandvalira també ha fet retocs per millorar la qualitat dels snowparks de Grau Roig. El Sunset Park Peretol disposa des de la temporada passada d'una nova àrea d'street única en el món i s'han incorporat dues zones de wallride i un túnel il·luimat pera la nit.

L'Snowpark Xavi és una zona ideal per a la iniciació també amb diversitat d'entreteniments. Com a novetat s'ha fet una nova línia de tres kickers intermitjos i amb una altra de tres rails construïts amb tub rodó, a més dels mòduls de wallride i kingbox. Per complementar, una nova instal·lació de música.

Tot el necessari perquè algun dia el Total Fight pugui canviar d'escenari mantenint-se a Grandvalira, tot i ara per ara El Tarter continua sent la zona de referència per al pros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT