PUBLICITAT

Pujol afirma que la doble tributació dels francesos no s'aplicarà

  • L'advocat explica que el govern d'Hollande «ha abandonat la idea»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Pujol en una visita recent al Consell General Foto: ana / m. T.

El conseller de l'Assemblea de Francesos a l'Estranger, Jean Pujol, va afirmar ahir en una entrevista a Cope ADRàdio que la clàusula del CDI signat amb França que preveu la possibilitat que els residents francesos hagin de tributar a Andorra i França no s'aplicarà. Pujol va explicar que el govern d'Hollande «ha abandonat la idea» per qüestions pràctiques, ja que aplicar la clàusula a Andorra implicaria, segons ell, renegociar els 120 convenis que té ratificats amb altres països.

Pujol va assenyalar que els 120 convenis signats amb altres països són tractats que estan per sobre de la llei interna i per tant, per incloure la clàusula que s'ha signat amb Andorra s'haurien de renegociar tots els convenis. Sobre la possibilitat que Andorra renegociés aquesta clàusula, Pujol considera que no val la pena perquè implicaria un canvi en la llei francesa que «no està a l'ordre del dia».

Pujol va recordar també que el conveni signat amb França inclou una clàusula no discriminatòria per la qual un contribuent francès a Andorra no pot ser tractat diferent que un contribuent andorrà a França, de manera que quan el CDI estigui ratificat tindrà valor de tractat i encara que la llei francesa canviï, s'haurà de valorar si és compatible amb aquesta clàusula de no discriminació.

Pujol es va mostrar convençut que aquesta clàusula no s'aplicarà perquè així es desprèn de les explicacions que els alts funcionaris d'hisenda van donar en el si de l'assemblea francesa a l'estranger. En aquest sentit, segons Pujol, adequar els convenis signats amb els altres països suposaria anys de feina. I va afegir que la decisió d'incloure la clàusula que preveia la doble tributació va ser una reacció a les dades que posaven en relleu que el 2011, 35.000 persones havien abandonat França.

Pel que fa a l'atracció d'inversions franceses, Pujol aposta per l'establiment de filials de bancs francesos o d'altres països a Andorra perquè d'aquesta manera, per exemple, es podrien atreure residències passives. De tota manera, va deixar clar que sense la ratificació del CDI «no vindran». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT