Lusitans i Sant Julià aprofiten el 0-0 en el derbi colomenc per escapar-se

• Tots dos s'imposen per golejada i trenquen el quàdruple empat que hi havia al capdavant de la taula
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Roca (vermell i blanc) pentina la pilota pressionat per Rebés, en el derbi Foto: ÀLEX LARA

El derbi colomenc, plat fort de la cinquena jornada de Primera Divisió, va acabar en empat sense gols i el Lusitans i el Sant Julià no van desaprofitar l'oportunitat de golejar l'Encamp i l'Inter d'Escaldes, respectivament, i trencar el quàdruple empat que hi havia al capdavant de la classificació per obrir una distància de dos punts.

UE i FC Santa Coloma van oferir un duel igualat en el qual l'equip de Richard Imbernón va estar més perillós en atac. A diferència d'altres partits d'aquest caliu en el qual el futbol escasseja quan s'enfronten dos dels quatre grans, ahir només va faltar el gol. El 0-0 es va quedar curt.

Va començar avisant el FC Santa Coloma amb una falta que va treure Marc Pujol en ras ben a prop del córner i que Blanco va rematar desviat des de la frontal. Riera va protagonitzar la rèplica amb un xut ras des de la frontal que Eloy va aturar sense gaires problemes i abans del descans de nou Blanco i Mercader van fer lluir Periánez amb xuts secs des del vèrtex esquerre de l'àrea de la UE.

En la represa, però, van ser els d'Emiliano els que van acariciar el gol en l'ocasió més clara del partit. Rubio, en carrera, va seure un Andreu Ramos que estava d'últim defensor i va disparar ras en el colze a colze amb Eloy, però entre el meta i el pal van evitar el gol.

Marc Pujol va guanyar protagonisme amb dues oportunitats manifestes: la primera una rematada de cap, sense marques i amb tot a favor, que va enviar a les mans del porter i la segona, aquesta amb el peu i després d'un gran control amb el pit a passada en llarg d'Eloy, va seguir el mateix camí.

El capità del FC Santa Coloma culminaria un dia per oblidar amb l'expulsió amb vermella directa quan faltava un quart d'hora per al final, segons va xiular l'àrbitre per colpejar Bernat amb el braç en una pilota aèria. Però la UE no va tenir ni una ocasió en superioritat numèrica per endur-se el derbi.

LUSITANS: 22 GOLS ENS 5 PARTITS / Lusitans i Sant Julià van tenir un diumenge d'allò més tranquil. El vigent campió de Lliga, que ha deixat anar a Juli Sánchez a l'Andorra, ha deixat ben clar que sense ell manté el temible potencial ofensiu –porta 22 gols en 5 partits– i va derrota per un contundent 8-0 l'Encamp, equip que fa quinze dies havia guanyat al FC Santa Coloma 1-3. El domini per als de Carlos Sánchez, obviament va ser absolut i fins i tot Cristian Martínez es va permetre el luxe de fallar un penal.

Bruninho va obrir la llauna al minut 14 i un més tard Riera ja havia fet el segon. Fins el descans va haver-hi temps perquè Luis i Cristian no fallessin a la seva cita amb el gol per fer pujar el 4-0.

La segona part va començar amb el penal fallat per Cristian, el cinquè gol de Lusitans obra de Riera i el sisè de Cristian, qui aquesta vegada no fallaria des dels onze metres. Al límit del temps reglamentari Bruninho i Pedro van rematar la feina.

SET EN BLANC DEL SANT JULIÀ / El Sant Julià també va viure un festival de gols contra un Inter d'Escaldes molt inferior i li va endossar un set en blanc. Van ser claus dels dos primers gols de l'equip de Raúl Cañete, als minuts 20 i 22, de Fabio i Varela, respectivament. Un cop moral per a l'Inter, que ben d'hora amb el marcador em contra va haver d'arriscar, sobretot en la segona part, que és quan els lauredians van aconseguir els altres quatre gols. Alberto Molina va fer el 0-3 de penal, Isra el 0-4, Edu Peppe el 0-5 i de nou Isra el 0-6.

EL PRINCIPAT NOMÉS ENCAIXA / Per últim, l'únic duel entre dos equips de la part baixa de la taula el va guanyar l'Ordino per 0-5 contra un Principat que no només ocupa l'última posició, sinó que a més ha encaixat 15 gols i no n'ha marcat ni un. En aquest partit la derrota va estar marcada per l'expulsió de Germán Canales al minut 32 per vermella directa i la de Marc Fajardo al 65, en veure la segona groga. El primer gol de l'Ordino el va marcar Gomes uns segons després de l'expulsió de Canales, Bertran va fer el 0-2 al minut 36 i van completar la maneta Josep Iliaque al 59, Gomes al 85 i Rodrigo Guida al 88. L'Ordino agafa aire.