Els Isards guanyen a Letònia i tenen el segon lloc a tir

• Abelló, decisiu en els xuts, manté la selecció amb opcions de repesca d'ascens a la divisió 2A
RIGA

Els jugadors d'Andorra (esquerra) i Letònia, en una touché, dissabte Foto: EL PERIÒDIC

el debut de Jeannot Martinho com a seleccionador dels Isards no podia ser millor. La visita a Letònia es va saldar amb una victòria trascendental per mantenir les opcions d'assolir la segona posició en la Divisió 2B que permet disputar el play-off d'ascens i que precisament ocupava –i encara ocupa– el combinat bàltic. La tricolor va imposar-se per 19-22 i s'ha situat tercera a set punts del seu rival d'ahir tot i que compta amb un partit menys que pot fer reduir la diferència fins els dos punts.

Marc Abelló, que va jugar de 10, va ser decisiu amb els peus. Ell va inaugurar el marcador a Riga amb una penalitat, quan tan sols es portaven cinc minuts de joc. Kristaps Berkins, el xutador de Letònia, li va fer ombra tot el que va poder; de fet el 14 dels bàltics va neutralitzar poc després el 0-3 de nou amb una penalitat però quan es complia el minut 10, novament Abelló va fer pujar el 3-6.

El partit va entrar en una fase d'incertesa que encarava el joc físic dels locals amb l'ordenada defensa dels Isards. Letònia no trobava la manera de superar l'entremat tricolor i es va encomanar a un Berzins que amb la quarta penalitat de la tarda establia el 6-6 al minut 24.

Superada la mitja hora els protagonistes van intercanviar els papers arran de la groga de Silvoniks que deixava Letònia amb un home menys. Abelló no va renunciar al seu protagonisme i al 33 va fer el 6-9 amb un drop i quan ja es complia l'hora d'anar als vestidors Roger Fité va aconseguir una valuosa marca que el 10 dels Isards va rematar amb la transformació. 6-16 al descans.

La bona pinta que feia aquest partit va canviar radicalment en vint minuts. La selecció bàltica va sortir en la segona part decidida a capgirar la situació. Es va poder notar clarament amb l'empenta i l'alt ritme que va marcar en la represa. Així doncs un assaig de Cirulis al minut 52, una penalitat de Berzins al 62 i pocs segons després un nou assaig del xutador local van fer pujar el 19-16.

Quan es veia tot perdut va arribar l'última i definitiva aparició d'Abelló. No va trigar molt en fer el 19-19 amb una penalitat. Quedaven deu minuts per al final i podia passar de tot però va ser ell, a falta de tres minuts, quan va aconseguir una nova penalitat que decantava la balança a favor dels Isards. El pròxim partit, el 2 de novembre amb Dinamarca.