La selecció torna de Gal·les amb dues victòries

• El combinat de Xavi De la Rosa es va imposar ahir per 4-5 i dissabte per 0-3
NEWPORT

Cabinho segueix el seu marcador en el duel de dissabte amb Gal·les Foto: peter morgan

La selecció ha tornat del desplaçament a Gal·les amb dues victòries en els amistosos que ha jugat aquest cap de setmana passat com a preparació de cara a la cita internacional del pròxim gener.

Les sensacions per a Xavier de la Rosa són més que bones i de tot això culpa als jugadors: «Hem millorat moltíssim com equip. Els entrenaments d'aquesta setmana han ajudat molt, com també la unió que hi ha en aquest grup, és sensacional». Tot són lloances del seleccionador, que va resumir els dos partits així: «El primer el vam guanyar per qualitat i el segon perquè hem donat un plus per poder guanyar un partit que se'ns havia complicat».

Perquè després de guanyar 0-3 el dissabte, ahir la pel·lícula va ser ben distinta al Newport Velodrome, amb un partit ple de gols, tensió i emoció que va acabar 4-5.

La primera part, de molt desgast físic, va acabar 1-1 gràcies a que Jorge Dias va empatar quan faltaven 20 segons per al descans. En la segona part De la Rosa va arriscar d'inici amb porter jugador i el premi van ser dos gols de Jordi Ferreiro. Gal·les no es va rendir i va empatar 3-3. Les ocasions es veien a les dues porteries tot i que el control de la pilota el tenia Andorra, sobretot amb porter jugador –opció que el seleccionador va anar alternant en la segona part– , fins que Òscar Neira va fer el 3-4. A falta de sis minuts Johny va ser expulsat i Andorra es va quedar amb un home menys durant dos minuts. Gal·les va poder empatar, però de nou en igualtat numèrica, Marçal Raventós va sentenciar amb el 4-5.

Dissabte, en el mateix escenari i davant el mateix rival, la tricolor va fer segons De la Rosa «la millor primera part del darrer any». Andorra va dominar i sobretot en la primera part va tenir un munt d'oportunitats tot i que al final van acabar 0-3, amb gols de Nacho (minut 11), Jorge Dias (20) i Ferreiro (35).