PUBLICITAT

Una alenada d'aire fresc contra l'opressió de la crisi

  • Les empreses aposten per la cita i sumen 179 estands, inclosos els de 31 associacions ciutadanes
  • Ferrer i Martí es feliciten per la participació i encoratgen els empresaris que defensen el negoci
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra el cap de Govern, Toni Martí, els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, i el síndic general, Vicenç Mateu, brinden amb els representants de EL PERIÒDIC D'ANDORRA, Lluïsa Pinilla i Josep Segura, ahir Foto: àlex lara

El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, van inaugurar ahir al matí la Fira d'Andorra la Vella, fent el tomb dels estands repartits en diferents volums. Un cop acabada la volta inaugural a la vela principal, Ferrer va desitjar que aquesta edició torni a ser un èxit d'assistència «com ho és la participació d'empreses i entitats del país» va dir. La cònsol va afegir que «n'hi ha molts que aposten per repetir perquè la participació després es materialitza en contactes, vendes i activitat comercial». Els bons propòsits de la cònsol van ser avalats pel cap de Govern que va argumentar que «la Fira d'Andorra la Vella és un fira consolidada, ho he dit a la cònsol mentre visitàvem els estands, i espero que tingui èxit perquè per això venen els expositors en un moment tant complicat com el present».

Martí va reiterar el desig de que l'edició d'aquest any «sigui un èxit d'assistència» tot argumentant que «segur que ho serà perquè més enllà dels estands, la fira és un lloc de retrobament i de convivència i això ho hem de preservar perquè sempre sigui així». El cap de Govern va insistir en l'oportunitat que pot representar la fira de mostres per a tot l'empresariat i va afegir que «espero que hi hagi molta afluència de públic no només per als empresaris de casa sinó també per als que ens visiten i que tots plegats puguin concretar moltes operacions i negocis».

Martí va concloure que «aquest és el desig del cap de Govern per a la fira i per a l'economia andorrana en general, ens uns moments tant complicats com els que vivim».

encoratjament / A més, Martí va argumentar que «no fer la Fira d'Andorra la Vella seria tenir una mancança molt forta» i va insistir en què «tots els expositors que estant aquí creuen en els seus negocis, invertint en aquest fira i cal saludar-los». El cap de Govern també va afegir que «també vull tenir un pensament per a tots aquells que no hi són i dir-los que aquesta fira torna a representar l'economia andorrana, que està patint però que té il·lusió i posa els mitjans per sortir de la crisi». I va reiterar una felicitació per «tots ells, els que estan aquí, com tants d'altres, petits i mitjans comerços que fan possible el dia a dia en els seus negocis».

179 expositors / La 35a edició de la Fira d'Andorra la Vella aplega 179 expositors, un 25% més que en la darrera edició, incloses les associacions. La mostra s'allargarà fins diumenge que ve i entre les novetats hi ha la temàtica esportiva i de lleure i la Fira d'Artesans situada al passeig del riu i a la plaça de la Rotonda. Dos canvis que van ser ben valorats per la cònsol que es va felicitar per l'increment d'estands i va animar a tothom a passejar per la fira, desitjant que s'arribi a les xifres de visitants d'anys anteriors. I és que l'ampliació d'aquest any també respon a la voluntat del Comú d'Andorra la Vella d'incitar els vianants de l'avinguda Meritxell a entrar en el recinte firal, tal com va explicar el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón en la presentació de la cita.

Així, la mostra es divideix en cinc grans zones, la vela principal amb 86 expositors dels sectors institucional, comercial i concessionaris de vehicles; la vela adjacent de productes locals amb 16 expositors, el recinte de la Tercera Fira d'Associacions amb 31 expositors, i 37 expositors als espais exteriors que configuren la Fira d'Artesans.

inversió i retorn/ Si l'espai de la fira ha crescut, el comú de la capital n'ha congelat el pressupost, que s'eleva a 198.000 euros i és el mateix de l'any passat. Ferrer va recordar que «s'han optimitzat els recursos i que l'objectiu és convertir la Fira d'Andorra la Vella en una fira de referència als Pirineus». L'afluència de públic demostra que s'està aconseguint, amb una mitjana de 60.000 visitants en cada edició. A més l' impacte econòmic en l'últim certamen va ser d'un milió d'euros.

Valoració de l'atur / No obstant l'optimisme que respirava la jornada d'ahir, el cap de Govern va valorar les xifres de l'atur i va afirmar que després de tres o quatre mesos de davallades «mai vam ser triomfalistes mai hem dit que no tornarien a augmentar». I va afegir que «tenim un mercat laboral supeditat a l'estacionalitat de l'economia andorrana, però una dada important és que aquest últim mes de setembre té el nombre d'aturats més baix dels últims anys». Cal recordar que el setembre de l'any passat hi havien 1020 persones en recerca de feina mentre que aquest any són 946. El cap de Govern va reiterar : «quedem-nos amb el positiu, però no podem ser triomfalistes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT