PUBLICITAT

Demèrits propis

  • El River MoraBanc pateix la primera ensopegada de la temporada davant d'un Breogán que l'anul·la
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Green va tenir opcions en els segons final per disposar de la victòria, però no va estar encertat Foto: ÀLEX LARA

Després de tres jornades posant de relleu tot el seu potencial, ahir el River MoraBanc va topar amb un rival que va lluitar molt fins el final i va acabar per frenar els de Joan Peñarroya. No estava content el tècnic al final del partit, però felicitava el Breogán de Lugo «pels seus mèrits», al mateix temps que remarcava els «demèrits» propis. L'equip andorrà segueix líder de la LEB Or, però la classificació deixa fins a quatre conjunts amb tres victòries i una derrota, d'entre els quals sorprèn que el Burgos, que rebia el Cocinas.com, va caure derrotat per 75-80. «Això no m'ho esperava», va dir Peñarroya en sortir de la sala de premsa i veure el resultat d'El Plantío. Aquesta serà una LEB Or de patir.

Joan Peñarroya considera que encara hi ha moltes coses per polir. Aquesta és la seva obligació. Exigir el màxim té conseqüències molt positives si la plantilla que tens mostra un nivell tan alt com el del primer quart, i és el cas d'aquest equip que va començar amb un parcial de 10-0, anul·lant els atacs del Breogán, incapaç d'encertar i d'agafar cap rebot ofensiu. Lisardo Gómez no tenia més opcions que aixecar els braços exigint explicacions als seus jugadors, i demanar un temps mort. A partir d'aquí es podria dir que l'equip gallec va entrar en el partit, però de lluny. Schaftenaar anotava quatre punts consecutius, però el BCA ni s'immutava, amb Trias ja en el camp oferint la classe magistral de joc d'esquenes a la cistella, amb els gadgetobraços a ple rendiment, donant joc als seus companys per aquí i per allà, ¿on està la piloteta? Com un trilero.

El primer quart acabava 19-8 per als andorrans, i el segon començava amb idèntica dinàmica de qui mana i qui va a contracorrent. Però era el principi del final. El River MoraBanc explotava recursos com el moviment de pilota exterior ràpid, de part a part, passant fins i tot per tres jugadors, de Green a Blanch, de Blanch a Schreiner i d'Schreiner a cistella, dins. Triple. Així és lògic que el públic boti de la cadira, faci l'onada i aplaudeixi el seu equip com si fos un constant showtime, però aquesta LEB Or està lluny de tenir ningú que sigui una piconadora, i ahir el River va caure en la trampa. Amb tot, i encara que al descans el domini semblava clar (39-25), alguna cosa no funcionava quan Peñarroya va marxar cap als vestidors emprenyat com una mona.

La qualitat del conjunt, segons recordava Peñarroya aquestes primeres jornades de lliga, s'havia de posar a prova quan els problemes apareguessin, i va ser el cas del tercer quart, quan els andorrans van passar d'un inici contundet amb Schreiner sumant cinc punts i Navarro la seva cistella de mitja entrada, a un triple de Dani Rodríguez per part d'un Breogán que, ara sí, treia la poteta. Peñarroya va intentar aturar la davallada amb un temps mort, però la defensa andorrana no estava en disposició de frenar Schaftenaar ni Diuof, amb aquest últim manant en el rebot i oferint constantment segones opcions per als gallecs. El quart va acabar 55-43 i va ser l'avantsala del desastre en el tram definitiu. El Breogán tenia la lluita, i el River MoraBanc el desencert. Mentre els gallecs sumaven de mica en mica, els andorrans es topaven amb el ferro, ni tan sols encertant llançaments aparentment fàcils, ben elegits. Un triple de Rodríguez a menys d'un minut per al final va posar el Breogán quatre per sobre (57-61). La sentència es coïa. Navarro va retallar amb una safata i Green va posar l'empat a 62 amb el seu únic triple de la nit, però a 17s en va fallar un altre, Rodríguez va encertar els tirs lliures, i el joc d'escacs era perdut. Aquesta LEB Or serà dura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT