PUBLICITAT

La quota de treballadors temporers serà més petita aquest hivern

  • El Govern aprova 2.820 autoritzacions, un 9% menys que l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca. Foto: ÀLEX LARA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, també va anunciar que el Consell de Ministres havia aprovat la quota de treballadors per a la propera temporada d'hivern. El Govern va aprovar 2.820 autoritzacions de treball i residència en lloc de les 3.100 que va aprovar l'any passat, cosa que representa una caiguda del 9% i un retrocés del 19,7% respecte a la temporada anterior (2011–2012). Cinca va argumentar la reducció dient que «sempre hem dit que volem buscar l'equilibri entre el mercat laboral interior i les necessitats de les empreses». I va afegir que «volem conduir la demanda cap a la gent resident al país». No obstant això, el ministre no va poder avançar el nombre de treballadors que hi ha actualment inscrits al Servei d'Ocupació, tot i que es va mostrar convençut que «són menys que l'any passat però, segurament més que aquest estiu per l'estacionalitat de la nostra economia i pel fet que els programes d'ocupació també han arribat a termini». I va anunciar que el minister d'Interior, Xavier Espot, informarà la setmana que ve en roda de premsa «sobre aquesta i altres qüestions, com ara el desenvolupament de les polítiques de treball i el balanç dels diferents programes».

En quant al desglós de la quota, el sector de l'hoteleria encapçala la llista amb 1.450 autoritzacions, seguit per les pistes d'esquí amb 780 permisos més. Els hotels de pistes fan objecte d'un capítol especial amb 300 autoritzacions més, i les botigues de lloguer de material d'esquí disposen d'una quota de 200 treballadors. A la cua hi ha les autoritzacions per a les agències de viatges (70 permisos) i el comerç en general (20). Cinca va afegir que la quota per al comerç apunta «treballadors especialitzats amb coneixement d'idiomes, com ara el rus».

Més comunitaris / En quant a l'origen dels treballadors, aquest any també es redueixen les autoritzacions per extracomunitaris. Així de les 2.820 autoritzacions aprovades, 1.731 són per a treballadors de la Unió Europea i 1.089 per a treballadors de països tercers. L'any passat, la quota per als treballadors no comunitaris va ser de 1.350 permisos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT