PUBLICITAT

El Trail de l'AUTV augmenta als 40km amb sortida i meta a Ordino

  • Les inscripcions es podran fer a partir de novembre, tot i que encara no hi ha data establerta
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels corredors de la Ronda dels Cims de 2012, al seu pas pel Coll de la Botella i el port de Cabús Foto: ÀLEX LARA

Els organitzadors de l'Andorra Ultra Trail Vallnord faran algunes variacions en la pròxima cita de 2014 –del 10 al 13 de juliol–, però no estan disposats a matar l'essència de la cursa, així que els canvis no estan encarats a augmentar la participació –2.500 és el màxim que estan disposats a assumir–, sinó a fer la competició més atractiva i maca. La diferència més important per a la pròxima edició serà sense dubte la major presència de la cursa Trail, que si fins ara tenia 35km i 2.500 metres de desnivell, ara passarà a 40km i 2.900m, però tenint l'arribada i la meta al mateix centre d'Ordino, com tota la resta de carreres, i no com fins ara, que sortia del Coll de la Botella i arribava al centre del poble ordinenc. Les inscripcions per a qualsevol de les curses es podran fer a partir del mes de novembre, tot i que encara no hi ha una data establerta.

El Trail, que és en realitat tot i el poc impacte mediàtic la cursa que més atletes populars acull –650 és el màxim–, sortirà d'Ordino direcció Arans, pujada a Ensegur, Coma Obaga i el Serrat, ascensió a Sorteny per buscar, des del Coll d'Arenes el pic del Casamanya –aquest serà el gran atractiu–, superant rampes del 21% –hi ha un tram de 210m de desnivell en 1km– i arribant després al Coll d'Ordino, on hi haurà la possibilitat de finalitzar la cursa i obtenir el diploma de Trail de Muntanya –en aquest punt estarien coberts 30km de cursa amb 2.700m de desnivell–, o continuar fins la Collada Estall per baixar directes a la plaça del poble d'Ordino, on serà la meta.

On no hi haurà variacions serà a la resta de curses. Es tornarà als traçats de 2012 –aquest 2013 es van haver de canviar per la quantitat de neu que es mantenia a les muntanyes–, amb una Ronda dels Cims de 170km i 13.000m de desnivell i un màxim de 350 corredors, el Mític de 112km i 9.700m i 650 atletes, el Celestrail de 83km i 5.000m amb altres 650 esportistes màxim, i el Solidaritrail amb 10km i 750m, on es preveuen entre 100 i 200 corredors.

LES TARIFES DE LES INSCRIPCIONS / Les inscripcions per a l'edició de 2014 varien depenent de quan es realitzen. Quan abans s'inscrigui un atleta, més barat serà per ell, tot i que en el cas del Solidaritrail el cost no patirà canvis i es mantindrà en els 11 euros.

Així, hi ha tres terminis: 1, fins el 31 de desembre, que mantindrà la tarifa de 2013 (130 euros la Ronda, 88 el Mític, 78 el Celestrail i 31 el Trail ); 2, de l'1 de gener de 2014 fins el 14 de març (135 euros, 92, 82, 34 i 11, respectivament); i 3, des del 15 de març fins el 13 de juny, data límit per formalitzar-ho (139 euros, 95, 85 i 37, respectivament). Per al Solidaritrail els interessats tindran de temps fins el 4 de juliol. Es mantenen les edats mínimes en els 20 anys per a la Ronda del Cim i el Mític, i els 18 anys per al Celestrail i el Trail. A més, cal recordar que en aquestes quatre proves és obligatori el certificat mèdic.

SER A LA COPA DEL MÓN NO ÉS PRIORITARI / Si bé en la passada edició d'aquest 2013 l'AUTV va entrar al calendari de la Copa del Món amb la cursa d'ultra fons de la Ronda dels Cims, per al 2014 encara no se sap si tornarà a ser entre les elegides. En tot cas, Valérie Lafleur, de Cims Màgics, l'empresa que gestiona la cursa andorrana, assegura que en cap és una prioritat. «Si hi entrem potser vindran més corredors d'elit i tindríem més ressò», va dir Lafleur, que en tot cas va confirmar que si quedessin fora de la llista de l'Skyrunning no seria un trasbals. «La nostra idea és no superar els 2.500 participants, perquè si no col·lapsaríem Ordino i perdríem el caire de ser una cursa en què el corredor s'ha de sentir a gust». Això sí, la promoció és important, i de fet els organitzadors inicien els pròxims dies unes estades a França per captar nous corredors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT