PUBLICITAT

Examen a Bombers

  • El cos realitza aquesta setmana proves d'acreditació a quatre sotsoficials, per determinar si saben afrontar situacions d'emergència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA/MG

Els Bombers d'Andorra han començat aquesta setmana les proves d'acreditació professional dels quatre sotsoficials que van començar la formació fa sis mesos. Els quatre agents han hagut d'afrontar possibles situacions d'emergències com poden ser accidents amb gasos inflamables, incendis en garatges o excarceracions per emprar les tècniques apreses al Principat. El que se'ls demana, segons va explicar l'oficial cap de guàrdia, Jaume Sánchez, és «agilitat per poder gestionar aquest sistema de treball»

Segons va afegir Sánchez, els formadors volen veure com desenvolupen la maniobra corresponent a la situació que troben, el sistema de seguretat que empren i l'adequació a la manera de treballar del cos d'Andorra. «En dos segons has de saber la maniobra que has de realitzar», va manifestar a l'ANA.

El sistema d'avaluació va d'acord amb el sistema francès per la qual cosa cal l'autorització dels formadors francesos per iniciar les sessions i procedir a l'acreditació dels professionals, va exposar Sánchez. Els quatre que aquesta setmana passen els exàmens són els que quedaven per formar i que s'uniran als 21 sotsoficials ja presents al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT