PUBLICITAT

La Copa del Món tindrà doble cita a Vallnord

  • El cost sumarà uns 70.000 euros més però es guanya en presència mundial
C. G. / R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín, a la Copa del Món de Telluride, al centre de la imatge, de negre Foto: oliver kraus

Dues raons han provocat que Vallnord tingui l'opció d'acollir el pròxim mes de gener dues cites de la Copa del Món d'SBX, i no una com estava previst. La primera és que Blue Mountain (Canadà) ha donat la baixa, i la segona és conseqüència de la primera, perquè han estat els mateixos corredors qui han demanat a la FIS que es fiqués en el calendari una prova més per substituir la canadenca, i l'ens internacional ha parlat amb Andorra per tractar la situació. Dit això, ahir el director general de Vallnord, Martí Rafel, ho va presentar com una oportunitat que suposaria una despesa extra d'un voltant de 70.000 euros, perquè la inversió grossa ja estaria feta.

El fet que els Jocs Olímpics siguin a prop de la Copa del Món d'Andorra ha beneficiat a la petició dels corredors, que demanen tenir aquest extra de competitivitat abans d'una cita tant important com serà Sochi 2014. Només queda per tancar, això sí, els premis en metàl·lic que s'estableixen per als corredors. D'aquesta manera, com que la primera cita de la Copa del Món, que serà dissabte dia 11, tindrà una despesa en premis de 40.000 euros, a repartir en la meitat per la categoria masculina i l'altra meitat per a la femenina, la pretensió andorrana és que la quantitat global sigui del 50%. És a dir, 10.000 pels homes i 10.000 per les dones. En això és en el que es negocia a hores d'ara.

BENEFICIA LLUÍS MARÍN / Que es facin dues proves de la Copa del Món beneficia Lluís Marín, segons va assegurar ahir Carles Visa, director tècnic de la FAE, que considera que serà una gran ocasió per a l'andorrà per poder fer un bon paper a casa. A més, segons Jean Claude Montané, de Vallnord, dues cites donaran «més presència internacional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT