PUBLICITAT

Secretisme tàctic contra Rússia d'una Andorra que no vol ni l'empat

  • Koldo només dóna mitja pista en l'estrena en partit oficial: "Xipre va ser una prova important"
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Arshavin --al centre-- i la resta dels jugadors del combinat rus, ahir en l'entrenament oficial a l'Estadi Comunal. Foto: TONY LARA

Andorra i Rússia inicien aquesta tarda a l'Estadi Comunal (18.30 hores) la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 en el grup A en el grup B. Va ser precisament contra l'antiga república soviètica quan la selecció tricolor va tancar la fase preliminar del 2008 i gairebé tres anys més tard es tornen a veure les cares. Hi han, però, canvis notables des de llavors com és el cas de les banquetes dels dos combinats, que estaran ocupades per Koldo Álvarez en lloc de David Rodrigo i de Dick Advocaat en substitució de Guus Hiddink. Per tant, també s'esperen canvis en les filosofies de joc.

Per part d'Andorra crida l'atenció el secretisme pràcticament total que està mostrant Koldo les hores prèvies al seu debut en partit oficial. Per començar, el preparador tricolor no vol ni exterioritzar les sensacions que té abans del xiulet inicial i, com sempre, fuig del protagonisme. Així ho va expressar ahir, taxativament, en la compareixença de premsa: "Seran sensacions meves i ja està. Això no importa; el que importa és que juga la selecció".

Només va regalar mitja pista sobre la tàctica que pot fer servir: "Utilitzarem el mateix sistema que fins ara", va comentar. "L'últim partit va ser una prova important", hi va afegir en ser preguntat per l'onze inicial d'Andorra. És a dir, que si compleix amb el discurs jugarà amb el 4-2-3-1 que ha aplicat en els amistosos i farà una alineació molt similar a la que va fer en el darrer test a Xipre (1-0), on va jugar amb José Antonio; Rubio, Silva, Ildefons Lima i Escura; Andorrà i Vieira; Cristian, Pujol i Moreno; i Sebas. La diferència ara és que Bernaus també està en la convocatòria i tot i que no està en bona forma, Koldo podria incloure'l en l'onze. Silva, a més, podria passar a la seva posició natural de punta i també es preveu algun canvi en el mig del camp.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT