PUBLICITAT

Peñarroya creu que quan hi hagi dificultats «es veurà el nivell real»

  • El tècnic eludeix l'eufòria perquè «som a la 3a jornada» i exigeix tensió per preparar el matx contra Breogán
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrenador Joan Peñarroya, durant el matx disputat al Poliesportiu contra el Peñas Huesca Foto: TONY LARA

Xavi Bonet, periodista esportiu d'RTVA, va dir després de la segona jornada de la LEB Or en conversa de corredor una frase que va agafar forma en veure el que va passar en la tercera: «Sembla que ens divertirem en les primeres parts, i ens avorrirem en les segones». Vist el panorama, el nivell que està donant aquest BC River Andorra MoraBanc, el paper del seu entrenador, Joan Peñarroya, és rebaixar l'eufòria. «Som a la tercera jornada», va recordar ahir, tot destacant que encara s'ha de veure com pot respondre aquesta plantilla en una situació de dificultat: «Hem de veure què passarà quan ens vinguin complicacions. Veurem quin és el nivell real de l'equip».

Però el que passa és que les diferències no són de 20 punts, ni de 15, sinó de més. Molt més. 53, en concret, diumenge passat. I a més, el nivell de bàsquet que s'utilitza, molt superior: «Ens poden portar a l'engany els resultats. Quan es decanten tant, els últims 30 minuts de partit un no sap ben bé si el rival es deixa anar». I poca broma amb aquesta trampa, perquè una cosa porta a l'altra i Peñarroya li té pànic, lògic, a la relaxació: «Si ens relaxem, vindrà Lugo aquesta setmana i ens posarà en el lloc». «A la tercera jornada, el nostre equip no es pot deixar anar, hi va afegir.

TRIOMF PER A LA HISTÒRIA / Mai en la història de la LEB Or, un equip ha aconseguit una victòria fora de casa amb tanta diferència com la del passat diumenge a Logronyo: els +53 punts per al River MoraBanc (56-109) superaven els +52 que en la temporada 2011-2012 va assolir l'Iberostar Canarias a la pista del C. Rincón (47-99). Ara bé, el aclaparador triomf andorrà a Logronyo encara té una dada que el supera. Jugant com a local, això sí, el LOBE Huesca va vèncer en la campanya 2011-2012 al CB Granada per 112-56, un insultant +56.

TRIAS, ESTRATOSFÈRIC MVP / No hi havia opció a tenir rival en la lluita per ser l'MVP de la tercera jornada, donat que Jordi Trias diumenge va assolir uns 39 de valoració que veurem si algú és capaç de superar aquesta temporada. Els números del català, que evidentment és també al cinc inicial juntament amb el base Alberto Díaz (Clínicas Rincón), l'escorta Àlex Llorca (Força Lleida), l'aler Tyrus McGee (Breogán Lugo) i l'ala-pivot Robin Amoke (Leyma Coruña), són memorables: 21 punts, 8 rebots, 3 assistències, 3 recuperacions, 2 taps, 4 esmaixades i 4 faltes rebudes. Tot en 27 minuts que va ser en joc al pavelló del Cocinas.com. «Fa un gran partit», va dir ahir Peñarroya, «perquè l'equip va jugar molt bé».

LESIONATS: ZENGOTITA I SÁNCHEZ / Per tornar a la Terra, a l'equip andorrà estan preocupats per dos jugadors que mantenen dubtes. Asier Zengotitabengoa, que va jugar a Logronyo després de recuperar-se del taló d'Aquil·les, al final del partit va notar molèsties. Entrenarà al llarg de la setmana, però els serveis mèdics tindran cura d'ell. Per contra, de qui no se sap data de tornada és del base Éric Sánchez. Les molèsties a la zona abdominal persisteixen. «No acaba de fer net», va dir ahir el tècnic Peñarroya. El transcurs de la setmana dirà.

NOU TRIOMF DEL SÈNIOR B / L'equip B del BC Andorra de Copa Catalunya va aconseguir el passat dissabte una nova victòria. En aquesta ocasió va ser a la pista de l'Sferic Terrassa per un clar 48-73. Així mateix, el sènior femení va derrotar també amb claredat el CB Lleida B per 76-47, en partit disputat al pavelló Joan Alay dissabte i corresponent al grup 3 del Campionat de Catalunya Segona Categoria. L'equip que va caure derrotat, per contra, va ser el júnior masculí de l'Interterritorial català: 85-46 davant del Sícori 96. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT