PUBLICITAT

Casal i Fargues, campions

  • La Copa d'Andorra es va tancar amb la Vertical a Prat Primer
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Casal, campió de la Copa d'Andorra, i Ferran Teixidó, tercer Foto: ÀLEX LARA

La Copa d'Andorra canvia de rei en categoria masculina amb Marc Casal campió en aquesta edició del 2013 que diumenge va finalitzar amb la cursa Vertical de Prat Primer. La competició va estar guanyada per Maria Fargues en categoria femenina, l'autèntica dominadora de la part final del calendari, el que li ha valgut el títol.

Casal lluitava pel campionat mà a mà amb el seu germà Òscar, que fins l'últim dia tenia opcions d'assolir-ho. Durant la cursa, però, Marc va anar de menys a més i va derrotar Òscar, arribant el primer en segona posició, i el segon en la tercera. La suma de punts aquí va afavorir Marc Casal, que comptabilitzava 446, mentre que Òscar es quedava ben a prop, amb 435. El tercer en el podi de la Copa d'Andorra ha estat finalment Ferran Teixidó, que als seus 40 anys ha completat una de les temporades més espectaculars que se li recorden. Amb 317 punts, ha superat Jordi Solé, un altre atleta que cada any és més a prop dels millors (307). Amb tot, el guanyador de la Vertical de Prat Primer va ser Xavier Teixidó. Se la va jugar d'inici, i la jugada li va sortir bé, imposant-se després dels 1.235 metres de desnivell de la prova que va organitzar el Club Pirinenc Andorrà.

En la categoria femenina, la campiona va ser una Maria Fargues que necessita una rival més regular. Fargues domina la disciplina, però aquesta temporada hi ha hagut una competitivitat més fluixa que altres anys. De les competidores de la part alta de la general de la Copa d'Andorra, diumenge només en van ser a Prat Primer Fargues (1a) i Sandra Almeida (2a). Fargues, resident al Principat, es coronava campiona de la Copa amb 481 punts i havent estat la campiona en quatre de les sis curses (Travessa d'Encamp, Travessa de la Massana i Ordino, Travessa de Canillo i Vertical de Prat Primer), i tercera en la Vertical dels Isards, que va ser la que va obrir el calendari. El seu estat de forma ha anat a més, i prova d'això ha estat el merescut i treballat títol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT