PUBLICITAT

El bestiar i l'artesania sedueixen el públic

  • El canvi d'ubicació i les activitats animen la mostra que coincideix amb la jornada de portes obertes del Palau de Gel
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un nen vol fer creu un magnífic exemplar de vaca bruna, a la Fira tradicional del Bestiar de Canillo, ahir Foto: ÀLEX LARA

Si el canvi d'ubicació de la Fira de Bestiar i Artesania de Canillo va agradar als firaires, les activitats paral·leles, com ara la jornada de portes obertes al Palau de Gel i la trobada de vehicles Porsche, van agradar al públic. De fet, la voluntat del Comú de Canillo era la d'afavorir que la gent es divertís, i «com més activitats, la gent millor s'ho passa», va manifestar el cònsol major, Josep Mandicó, segons va recollir ahir l'ANA. I és que el públic que es va atansar a Canillo per descobrir els prop de 200 caps de bestiar que s'hi van exposar i passejar entre les 35 parades instal·lades als voltants del Palau de Gel, va ser molt nombrós.

Els firaires també van agraïr al comú la nova situació de les parades. I el cònsol major va argumentar el canvi perquè «hifa menys fred i perquè la gent està més animada per comprar». La idea era que aquest canvi d'ubicació, lligat a l'organització d'altres activitats animés l'afluència de públic. I la voluntat del Comú era que la de la Fira de Bestiar i Artesania fos una jornada festiva. «L'important és que sigui un dia de festa», va dir el cònsol major, que «serveixi per afavorir el retrobament, entre persones i entre el més tradicional i el que no ho és tant».

A la Fira del bestiar hi van participar una quinzena de famílies ramaderes que hi van exhibir al voltant de 200 caps de bestiar, entre ovins, equins i bovins, a més de gossos d'atura. A la fira també s'hi va poder veure productes de tot tipus i oficis: hi havia picapedrers, pintors, cistellaires i ceramistes, entre d'altres, que van atreure l'atenció dels més menuts. Un altre aspecte important va ser la generació de negoci. Mandicó va manifestar amb satisfacció que «estem veient que els firaires estan venent». I és que el primer objectiu de la Fira de Bestiar i Artesania és atreure públic a Canillo i fer conèixer una mica més el poble i la parròquia als visitants, ja siguin residents o turistes.

El Palau de Gel

La jornada de portes obertes al Palau de Gel també va ser tot un èxit. Durant la primera hora i mitja de portes obertes, el Palau de Gel va rebre la visita d'unes 350 persones, segons va calcular el cap del departament d'Esports de Canillo, Francesc Oriol, que va valora la xifra dient que «el retorn és molt positiu». I va afegir que la jornada d'ahir responia a la voluntat «de formar part del context de la fira», i alhora aprofitar per «fer descobrir tota la nostra oferta de productes nous». Una oferta que el Palau de Gel capitalitza els caps de setmana per als més menuts amb una zona de jocs infantils i els quads elèctrics. Oriol, satisfet per l'entrada registrada a l'equipament, va desitjar que «la gent repeteixi aviat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT