PUBLICITAT

Bartumeu eleva la crispació que envolta el decret de tancament

  • El cap de Govern carrega contra detractors de la llei presents a la Taula
  • Rafel assegura que només opinava i Bonell exigeix poder-se "expressar lliurement"
CLARA GARNICA // EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va augmentar ahir la controvèrsia que s'ha generat entor del decret de tancament de vuit tardes, especialment després que els integrants de la Taula de Turisme i Comerç s'unissin per demanar la seva derogació. En declaracions a l'emissora Ràdio Valira, el cap de Govern va carregar contra els partidaris a suprimir els vuit diumenges de tancament, fent especial èmfasi a tres noms, el de la cònsol menor de Canillo i representant dels comuns a la Taula, Mònica Bonell, el del director de Vallnord, Martí Rafel, i el de la directora de la CEA, Mònica Codina. Bartumeu va mostrar-se sorprès per la posició de Bonell, de la qual va manifestar que "pel que fa al Partit Liberal", utilitza la plataforma de turisme per fer oposició al Govern.

El líder socialdemòcrata va instar a la cònsol a que utilitzés altres escenaris per fer oposició. Davant d'aquestes manifestacions, Bonell va expressar les seves discrepàncies i va manifestar que "qualsevol taula o fòrum ha de ser un lloc per expressar-se lliurament". Segons la cònsol, una opinió no vol dir fer política, i va recordar al cap de Govern que la seva participació a la Taula és en representació de les corporacions comunals. "Els polítics estem per escoltar i per actuar quan creiem que no s'estan fent les coses bé", va manifestar la cònsol canillenca.

Per la seva part, el director de Vallnord, Martí Rafel, també va respondre a les declaracions efectuades pel cap de Govern, tot i que sense voler entrar en una polèmica d'atacs i de respostes. Bartumeu va assegurar que Rafel "ha fet una demostració aclaparadora de mala gestió i de com es pot arribar a arruïnar, en el sentit de balanç, una estació d'esquí". També hi va afegir que el fet que "hagi de venir a la Taula de Comerç a dir-nos quan considera ell que s'han d'obrir els comerços fora de la temporada d'hivern, és sorprenent". Rafel va defensar-se assegurant que ell només va expressar una opinió durant la Taula, posant de manifest el fet que tots els presents estaven en contra del decret, i va recordar que és el Govern qui els convida a assistir a aquestes trobades.

El director de Vallnord va informar que està en espera d'elaborar una resposta més pautada després de parlar-ne amb el consell d'administració del domini, però va voler "demanar perdó si la meva opinió no ha agradat del tot a algú". Rafel va reconèixer que "tancar vuit diumenges no ens portarà a la misèria ni ens traurà de la pobresa, però sí que ens afecta, i tant a l'estiu com a l'hivern", ja que hi ha clients potencials que opten per no venir.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT