PUBLICITAT

El River MoraBanc busca la identitat i la tercera victòria a Or

  • Els andorrans juguen demà a les 12.30h a Logronyo davant d?un ?nou? Cocinas.com sempre perillós
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Zengotitabengoa va tornar als entrenaments dijous, després d'uns dies de descans. Foto: TONY LARA

Canvi de nom però no de filosofia ni actitud en el Clavijo de Logronyo. Ara el seu nom a la LEB Or és Cocinas.com, però Jesús Sala, el seu entrenador des de fa anys, manté la mateixa línia de treball i exigència. Així, l’amic de Joan Peñarroya, que sap com jugar-li als equips del català, no donarà ni un milímetre de distància al BC River Andorra MoraBanc en l’enfrontament entre els dos equips que tindrà lloc demà al Palacio de los Deportes de Logronyo, a partir de les 12.30h. La plantilla andorrana buscarà, per contra, el camí cap a la seva nova identitat, i la tercera victòria de la temporada a la LEB Or. 

Els fantasmes de Logronyo han de fugir del cap dels andorrans. Allà el River MoraBanc es va deixar una Copa Príncep de LEB Plata, i a més va ser contra aquest equip quan la temporada passada l’equip de Peñarroya va perdre el seu avantatge clau que tenia amb el Burgos, amb qui lluitava per l’ascens directe a l’ACB. Al final, aquella derrota va provocar l’aproximació burgalesa i el final d’infart a Burgos, on els locals van acabar assolint un ascens –esportiu, que no als despatxos– que desitjava el BCA. 

Amb la idea de dues filosofies particulars, River MoraBanc i Cocinas.com oferiran demà un nou espectacle, però el que interessa al tècnic Joan Peñarroya va més enllà de la victòria. El que vol el manresà és que l’equip jugui bé, tal com va destacar aquesta setmana després de veure el joc de l’equip davant del Peñas Huesca del divendres anterior. Aquella victòria –passeig militar– no va deixar clar el sistema que vol l’entrenador. Més força defensiva i ofensiva. Demà es veurà.

ZENGOTITA, RECUPERAT / Després del partit al Poliesportiu del passat divendres contra el Peñas Huesca, el cos tècnic del club va decidir, consultant la decisió del metge, que Asier Zengotitabengoa havia de guardar uns dies de repòs per intentar recuperar els seus problemes al taló d’Aquil·les. Fins dijous, el basc no es va reincorporar als entrenaments, i sembla que les seves molèsties ja són història. En tot cas, tot i que el seu concurs contra el Cocinas.com està assegurat, Peñarroya no forçarà la màquina per evitar mals majors amb el jugador.  

ÉRIC SÁNCHEZ, SENSE ENTRENAR / El base andalús Éric Sánchez ja no va jugar contra el Peñas Huesca ni un minut perquè continua amb les molèsties a l’abdomen per culpa d’un cop. No només això, sinó que a més durant la setmana la seva presència en els entrenaments de grup ha estat nul·la. És més que dubte per demà. Amb tot, el nou River MoraBanc va demostrar contra el Peñas ser un equip amb capacitat per poder tenir a la banqueta aturat el seu director d’orquestra, ja que l’austríac Thomas Schreiner, ben secundat pel català David Navarro, està fent un molt bon paper en aquests primers partits de la lliga regular. 

EL RIVAL, UNA VICTÒRIA I UNA DERROTA / El Cocinas.com, si bé ha estat sempre un dur rival, aquest any ha començat amb una de freda i una de calenta. Va sumar la victòria en la primera jornada davant del FC Barcelona, jugant a Logronyo, per 74-66, però la derrota va arribar en la segona a la pista del Leyma Coruña, per 83-79.

EL COCINAS.COM RECUPERA ALFREDO OTT / Un dels noms propis del Cocinas.com és el nord-americà Alfredo Ott. L’escorta, que va militar a l’equip que dirigeix Jesús Sala entre les temporades 2009 i 2011, va marxar del club després que assoleixin l’ascens, i tot i que el van intentar recuperar la temporada passada –va fitxar pel Palencia després d’una campanya al Lan Mobel d’Azpeitia de LEB Plata, quan va ser MVP de la categoria–, ha estat finalment fa dues setmanes quan l’han pogut incorporar. De moment, només ha jugat un matx, amb cinc punts. 

NWOGBO, EL REFERENT / El referent ofensiu del Cocinas.com és Christian Chuckwuzimuzo Nwogbo, un ala-pivot de 2,01 que suma 37 punts en dos partits, amb 18,5 de mitjana, tot i que lluny del més destacat en aquest sentit, que és Marc Blanch amb 44 punts, a 22 de mitjana per partit.

Per part riojana, a més de Nwogbo, destaca la direcció de Mikel Uriz o els canells de Hall i Ruiz de Galarreta. El lloc exterior de l’equip de Jesús Sala és el gran perill per al BC River Andorra MoraBanc. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT