PUBLICITAT

El personal de la CASS denuncia desigualtats de tracte i irregularitats

  • «Ens dóna la sensació que s'està utilitzant la situació per justificar un canvi en l'organització de l'empresa»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La carta enviada pels treballadors a Delgado Foto: EL PERIÒDIC

Els treballadors de la CASS han sortit a la defensa del director del Departament de Sistemes Informàtics, destituït del seu càrrec arran de la fuita de dades personals a través de la pàgina web el mes de juliol. Segons van denunciar en una missiva enviada el passat 27 de setembre al president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Delgado –amb còpia a tots els membres del Consell d'Administració–, consideren que «no s'ha seguit el principi d'igualtat de tracte» en depurar responsabilitats als implicats, i que no s'ha seguit les legislacions vigents a l'hora d'aplicar sancions. Per tot, manifesten en aquesta carta que tenen «la impressió que s'està aprofitant la situació per justificar un canvi en l'organització de l'empresa tot pressionant fins a l'extrem un company que encara és membre de la parapública».

Pel que fa a aquesta darrera denúncia, el personal de la CASS –són una seixantena els que firmen la carta–, es refereixen al fet que la directora general de la parapública, Joaquima Sol, és qui ha assumit la direcció d'aquest departament informàtic un cop procedida la destitució. I en relació a les legislacions que es podrien haver vulnerat a l'hora de suspendre en el càrrec aquest treballador, els treballadors de la Seguretat Social n'esmenten tres: La Llei de la Funció Pública, la Llei del Codi de Relacions Laborals i la pròpia Llei de la Seguretat Social. És la llei de la CASS la que també plantejaria que s'haurien de depurar responsabilitats no només entre els treballadors sinó també entre la direcció implicada en l'afer, tenint en compte que «la Direcció General respon de la seva gestió davant del Consell d'Administració», segons van exposar els treballadors a Delgado.

Quima sol, la responsable segons sdp / Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va recollir aquesta crítica en el sí de la CASS i va anar més enllà, assenyalant la directora general, Joaquima Sol, com la principal responsable dels fets i «qui va assumir, validar, signar i transmetre a l'Agència de Protecció de Dades l'informe després presentat al Consell General». En cap cas el va signar el director del departament d'informàtica destituït, asseguren.

L'informe es va fer públic a l'estiu per part de Delgado i la ministra Cristina Rodríguez. Posteriorment s'ha conegut que incloïa algunes falsedats sobre l'origen de la fuita, els perquès i les conseqüències. Per aquest motiu, el partit liderat per Jaume Bartumeu va denunciar ahir que «la recerca de responsabilitats i la força per depurar-les s'ha exercit sempre cap a baix i mai cap amunt, sancionant només els càrrecs tècnics i obviant l'assumpció de responsabilitats per part dels càrrecs de confiança política». És a dir, segons considera SDP, tant la Direcció General com el Consell d'Administració de la CASS «han volgut passar de puntetes sobre aquesta qüestió, evitant donar explicacions públiques de com han gestionat l'afer».

coacció als treballadors / A més a més, segons va assegurar Socialdemocràcia i Progrés, diverses de les persones que van signar aquesta carta de suport al Departament d'Informàtica han estat citades individualment per pressionar-les. «Això és greu, perquè la queixa ha estat col·lectiva, no individual. Denunciem un intent intolerable de coacció als treballadors», van manifestar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT