PUBLICITAT

Els assalariats continuen baixant al juliol i se situen en els 35.000

  • La massa salarial va ser de 67 milions i cau un 4,1% respecte al 2012
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns treballadors en un obra. Foto: ÀLEX LARA

El nombre total d'assalariats del juliol va ser de 34.992 persones, el que suposa una disminució del 0,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que també va destacar que la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.647, amb variacions negatives del 2,3% respecte el mateix període del 2012.

Les dades mostren que, a part del sector de la construcció, amb una disminució del 13,7%, altres sectors que estan registrant una variació anual negativa són llars que ocupen personal domèstic, amb el 4,9%, venda i reparació de vehicles de motor, amb el 4%, comerç a l'engròs i intermediaris del comerç i transports i comunicacions, amb el 2,4% i 2,3%, respectivament. En canvi, Estadística va destacar una variació positiva del 24% en el sector agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, un 9,1% en altres activitats socials i serveis personals i un 4% en activitats immobiliàries i serveis empresarials.

Pel que fa a la massa salarial, al juliol es va situar en 67 milions d'euros. La variació és negativa (4,1%) respecte al mateix mes de l'any anterior. En aquest sentit, aquest mes va destacar el sector d'activitats sanitàries i veterinàries, i serveis socials com el que ha rebut més impacte per la variació anual negativa de la massa salarial, amb el 28,3%, seguit de la construcció, amb el 15,6% i el sistema financer, amb el 7,3%.

En canvi, són tres els sectors que van destacar al juliol per una variació anual positiva: agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (11,8%), altres activitats socials i serveis personals (7,2%) i educació (5,6%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT