PUBLICITAT

Els empresaris volen més temps per pronunciar-se sobre Vivand

  • Si el 47% està d'acord en consolidar l'eix comercial, el 40% hi és desfavorable i el 13% no opina
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El nou eix comercial per a vinants de l'avinguda Carlemany, Vivand, continua sense fer la unanimitat entre els actors econòmics que finalment hi hauran de donar suport, els comerciants i empresaris situats tant a peu de l'avinguda Carlemany com als carrers adjacents. I és que segons l'enquesta de satisfacció elaborada pel Centre de Recerca Sociològica (CRES), només el 47% dels empresaris enquestats d'una mostra de 212 titulars de negocis, dels 394 instal·lats a la zona –dels quals 28 a peu de carrer no han contestat– està a favor de consolidar la iniciativa. En canvi, el 40% declara que hi és contrari, tot i que «estaria d'acord en tancar puntualment l'avinguda Carlemany en determinades èpoques de l'any», va explicar Joan Micó, director del CRES. I el 13% no contesta. De fet, Micó va reconèixer que «alguns empresaris han expressat el desig de no pronunciar-se fins passat l'estiu, ja que també volen veure què passarà en altres èpoques de l'any». La prudència és doncs el denominador comú dels actors econòmics de la zona, tenint en compte que el 57,5% considera que l'impacte econòmic que ha tingut el tancament de Carlemany «no és ni bo ni dolent».

Mico va destacar que «les empreses estan a l'espera de l'evolució de l'eix en els propers mesos, gairebé el 60% encara no es vol manifestar» i va afegir que «volen esperar el proper desembre per fer la valoració de la marxa dels negocis». No obstant això, també va assegurar que «estan més contents els que tenen el negoci dins la zona per a vianants que els que el tenen al voltant».

Èxit d'afluència / Tot i la percepció encara gens decidida de l'empresariat, l'afluència de públic durant els mesos d'agost i setembre va ser un èxit segons va explicar ahir la consellera de Finances del Comú d'Escaldes-Engordany, Núria Gómez. I va remarcar que «a partir del 24 de juliol data de l'obertura de Vivand en motiu de la Festa Major, es produeix un augment d'afluència a la zona, fins i tot el setembre que és un mes de baixa freqüentació turística, els indicadors registren un increment del 40% respecte al juliol passat, abans de convertir l'avinguda en zona per a vianants». Gómez va afegir que «els indicadors apunten que l'impacte de la iniciativa és positiu, tot i que les condicions meteorològiques adverses van perjudicar accions de dinamització». Les puntes d'afluència màximes es van registrar el passat 20 d'agost –un dimarts– però van ser superades per les del passat 12 d'octubre que coincidia amb el pont del Pilar a Espanya, i l'obertura dels comerços de la zona fins a la mitjanit, en motiu de la dinamització Nit Vivand.

En aquesta ocasió la punta de màxima afluència es va registrar entre les 21 hores i les 21 hores 30 i l'estimació de l'aforament en aquesta hora punta va ser de 14.000 persones. En quant als aparcaments, l'agost passat van enregistrar un increment d'ocupació del 12% –en nombre de minuts totals– respecte a l'agost de l'any passat. I un increment del nombre de vehicles estacionats del 2,8%. Gómez i el conseller de Recursos Humans, Salomó Benchluch, integren la comissió d'indicadors de l'avinguda Carlemany per a vianants, i també van presentar aquestes dades a les associacions que apleguen els comerciants de la zona com ara CarlemanyCalidae i els Petits Comerciants d'Andorra. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT