PUBLICITAT

L'ACODA avisa que serà «vigilant» amb l'execució del pressupost

  • Filloy diu que els 50 milions «salvaran llocs de treball i empreses»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Obres a una infraestructura viària. Foto: ÀLEX LARA

L'Associació de Contractistes d'Obra (ACODA), va mostrar-se satisfeta ahir amb la confirmació del Govern d'incloure al pressupost del 2014 vora 50 milions d'euros en inversió per obra pública. El gerent de l'associació, Victor Filloy, va assegurar que el sector està content amb aquest augment de la partida respecte a l'any passat (llavors van ser 30 milions), però va alertar que seran «vigilants amb la seva execució». És a dir, controlaran i pressionaran perquè a final de l'any vinent el Govern realment hagi destinat aquests diners a obra pública i la xifra no es quedi en paper mullat.

De fet, aquest control de la gestió de l'Executiu ja l'han realitzat durant el 2013 amb satisfacció, tenint en compte que a dia d'avui s'ha executat «un percentatge molt alt del pressupost», a l'espera de noves inversions d'aquí a final d'any que permetin assolir la xifra de 30 milions d'euros. Si el Govern manté aquest compromís també al 2014, els 50 milions permetran «salvar empreses, llocs de treball i reactivar l'economia interna del sector», va assegurar el gerent de l'ACODA, beneficiant també industrials, enginyeries i arquitectes, entre d'altres.

Això sí, Filloy va voler deixar clar que l'anunci de 50 milions en obra pública no és del tot ajustat a la realitat, ja que d'aquests, 10 milions són per a «pavimentació i asfaltatge, així com per «projectes d'enginyeria i direcció facultativa». És a dir, finalment la inversió queda en 40 milions.

El gerent de l'associació va assegurar que des del març s'ha aconseguit frenar la davallada i estabilitzar el nombre de treballadors del sector, situant-se al voltant dels 1.900. Aquest fet es pot deure a dos motius: que ja s'ha «tocat fons», o «pels esforços dels darrers anys fets per l'Administració», entre ells subvencions per a la rehabilitació d'edificis i préstecs preferents. Així, i tenint en compte els 40 milions previstos per al 2014, l'associació no descarta que l'any vinent es produeixi una lleugera recuperació del sector, començant-se a generar de nou llocs de treball.

L'ACODA RECLAMA ALMENYS 60 MILIONS / Malgrat que l'associació es mostra satisfeta amb les xifres d'inversió en obra pública que consten al pressupost, sobretot tenint en compte que representen un augment considerable en relació els darrers anys, lamenten que encara s'està lluny de les exigències de països europeus, els quals consideren necessària una xifra que representi entre el 2 i el 3% del PIB perquè hi hagi «creixement sostingut de les infraestructures» que es consideren necessàries, va manifestar Filloy. Si Andorra tingués en compte aquest concepte, caldria que la inversió anual se situés entre els 60 i els 80 milions d'euros. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT