PUBLICITAT

La plantilla està molesta «per les formes» però assumeix el calendari

  • El capità Pablo Sánchez es reuneix amb Solana i es queixa: «Som els últims en assabentar-nos»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Solana i Aixàs, dilluns passat a Madrid durant la reunió dels clubs Foto: Alberto Nevado / FEB

La reunió del passat dilluns a Madrid en què els clubs de la LEB Or van acordar enviar a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) una sèrie de canvis en la competició ha estat una bomba de rellotgeria en el col·lectiu de jugadors de la lliga. Entre ells, els del BC River Andorra MoraBanc, que no han vist amb bons ulls que, de sobte i amb la competició ja començada, els obliguin a jugar el 27 de desembre i es canviïn així els plans de les vacances de Nadal que alguns podien haver fet per estar amb les seves famílies. Ahir el capità de l'equip, Pablo Sánchez, es va reunir amb el director general, Francesc Solana, i van compartir neguits i propostes de manera cordial i entenent l'un les raons de l'altre, però en tot cas el que no ha caigut bé en la plantilla han estat «les formes», perquè creuen que els jugadors «som els últims en assabentar-nos». La FEB ha de confirmar ara les variacions, però no hi ha una data establerta.

«No enganyaré ningú: nosaltres som uns treballadors més, i quan cada treballador sap quin calendari té i es fa la seva previsió, que et canviïn tot d'aquesta manera, doncs no cau bé», va assegurar ahir el capità. Els jugadors van saber de les novetats el mateix dilluns, després de la reunió a Madrid. El tècnic Joan Peñarroya les va comunicar a la plantilla i aquesta va mantenir una reunió en la que es va mostrar el malestar, cosa que ahir es va traslladar mitjançant el capità al director general. «Si el club diu que hem de jugar, jugarem, no anirem a males perquè aquest no seria el camí», va afirmar Pablo Sánchez ahir, tot assumint el fet que tots els jugadors, «inclòs el cos tècnic», que és de fora d'Andorra, no podrà ser amb les seves famílies en aquelles dates: «Solana ha comprés el nostre malestar i nosaltres hem de comprendre la decisió del club». El càntabre, en tot cas, considera que el problema ha estat «la desinformació»: «Que t'ho diguin ara, a dos mesos, quan la temporada ja ha començat i tothom havia fet plans, trastoca tot». A través de les xarxes socials, altres jugadors del BCA, com Éric Sánchez, també es van queixar: «S'han acabat les vacances de Nadal», escrivia l'andalús al Twitter aquesta setmana.

NOMÉS L'ABP POT ACTUAR, I SI VOL / El problema dels jugadors de les competicions LEB de la FEB és que no tenen representativitat. No existeix cap associació de jugadors que pugui defensar els seus interessos, i només s'han d'encomanar als desitjos de l'ABP, l'associació dels jugadors de l'ACB que, en tot cas, no té cap obligació d'actuar, sinó que ho fa segons el seu particular criteri. En aquest cas, de moment, l'ABP no ha dit ni una paraula. «Se suposa que a vegades l'ABP ens dóna un cop de mà, però ara estem indefensos», va cloure el capità de l'equip andorrà.

ELS CANVIS QUE PROPOSEN ELS CLUBS / La decisió més polèmica és avançar una jornada i jugar el 27 de desembre, amb la qual cosa els clubs vindrien de jugar el dia 20, i ho tornarien a fer el 3 de gener. A més, com que es mou el calendari, afectaria també a la data de la Copa Príncep. Les altres variacions són eliminar el play-out, és a dir que hi hagi dos descensos directes a LEB Plata, que la jornada final de la lliga regular, en jornada unificada, sigui el 4 d'abril, i que la primera eliminatòria del play-off d'ascens sigui al millor de tres partits –11, 20 i 22 d'abril–, la segona al millor de cinc –25 i 27 d'abril i 2, 4 i 6 de maig–, i la tercera també a cinc –9, 11, 16, 18 i 20 de maig. A més, es vol instaurar la retransmissió per FEBtv per la web de tots els partits, a càrrec de l'equip local. Els clubs han demanat, per últim, la reducció dels costos arbitrals.

EL CANVI AFECTA EL RIVER, PERÒ MENYS / El River disputarà la jornada 13 del dia 27 de desembre a casa contra el Burgos –últim partit de la primera volta–, mentre que la següent, el dia 3, jugarà novament al Poliesportiu contra l'Ourense. En aquest sentit, encara la plantilla pot donar gràcies que aquests dos duels no són lluny del Principat, perquè si obliguessin a fer un desplaçament, com serà el cas d'altres clubs, les condicions s'haguessin complicat molt més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT