PUBLICITAT

La FAF respon amb un «sí rotund» a la renovació de Koldo per dos anys

  • El seleccionador acaba contracte i la junta de Santos vol que continui: «Valorem la feina, no els números»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santos i al fons el vicepresident de la FAF, Martín, amb el dossier que van entregar per presentar candidatura Foto: TONY LARA

Amb la derrota per 2-0 a Hongria, la selecció ha finalitzat la fase de classificació per al Mundial 2014 en l'última posició del grup D i amb un bagatge de zero punts, cap gol a favor i trenta en contra.

Koldo Álvarez acaba ara a l'octubre el contracte renovat fa ara dos anys per la junta de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que llavors presidia Toni Giribet. La setmana passada el seu ja ex vicepresident, Víctor Santos, el va rellevar en el càrrec fins el 2017; tant ell com la seva directiva tenen clar quin serà l'inquilí de la banqueta tricolor en el pròxim Preeuropeu, el del 2016, que començarà al setembre de l'any que ve: «Apostem rotundament per Koldo. No tenim cap dubte», va assegurar el màxim mandatari.

Hi ha un argument que deixa clara la postura de Santos i tira per terra el bagatge aconseguit en aquesta fase: «Nosaltres valorem la feina, no els números». De tota manera no va voler saltar-se alguns arguments per defensar la tasca de Koldo: «La gent dirà que soc un exagerat però el combinat nacional ha millorat i l'evolució del nostre futbol no coincideix amb els números. Koldo ha fet canvis en l'estil de joc, ara arribem més a l'àrea rival, tenim més recursos defensius...».

Sense anar més lluny, va posar l'exemple d'Holanda: «Va guanyar-nos 0-2 amb molts problemes i en el següent partit li va marcar 8 a Hongria. Això demostra la bona feina feta per una selecció modesta com la nostra [ha estat la segona pitjor de la zona europea, per davant de San Marino] i les millores no es valoren perquè semblen fàcils, però davant jugadors que són professionals del futbol és tot el contrari. I estem allà, cada dia més a prop d'un bon resultat i ara no podem començar de zero, sinó no perdre la il·lusió i confiar en Koldo, perquè amb treball, algun bon resultat arribarà».

Per si de cas, va posar un últim exemple per treure de dubtes a possibles detractors. Els dos darrers partits d'aquesta fase: «Romania venia necessitant una golejada i vam aguantar el 0-0 43 minuts, gairebé mitja part. I davant Hongria, que només s'ha quedat a dos punts de la repesca i ha arribat amb opcions fins a l'última jornada, ens hem superat: 53 minuts. Més de mitja part és un mèrit enorme. I també hem tingut oportunitats per marcar, ha estat un dels millors partits de la fase. Aquest esforç mereix un 10».

EXPERIÈNCIA EN LES BANQUETES / A Santos i les seves paraules l'avalen les més de dues dècades que ha exercit com a entrenador –molts d'aquests anys en la Lliga Nacional– i també el fet d'haver viscut una competició europea de clubs –amb el FC Encamp que ell va fer campió d'Andorra–, que és un nivell que s'apropa al dels partits de selecció.

Abans d'aterrar a la presidència de la FAF havia estat la mà dreta de Giribet i anteriorment de Paco Amat, però malgrat ser vicepresident sempre havia estat ben a prop de la plantilla. «Vaig a molts entrenaments i als partits, visc la selecció de molt a prop i per això sé l'evolució que hem tingut amb Koldo a la banqueta. Tant jo com la junta estem més que orgullosos del que estan fent ell i els jugadors», va admetre per afegir que veu «normal» que el seleccionador posi el seu càrrec a disposició. «Però en això no li farem gaire cas», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT