PUBLICITAT

Vallnord-la Massana es posiciona en l'elit

  • L'UCI vota els millors circuits i reconeix Andorra amb el millor descens i el segon millor ?Eliminator'
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Andorra acollirà els Mundials del 2015 de BTT i trial gràcies a l'aposta en els darrers dos anys per rentar la cara del Vallnord BikePark la Massana i transformar-lo en un dels millors reclams europeus en aquest esport. Aquest posicionament dins de l'elit s'ha acabat de consolidar en rebre un reconeixement per part de l'Unió Ciclista Internacional (UCI), que un més després de la final de la Copa del Món 2013 ha volgut premiar a les seus organitzadores del descens (DHI), cross-coutry olímpic (XCO) i cross-country eliminator (XCE).

La prova estrella de l'UCI és el descens, que un any més la guanyat la meca de la BTT, Fort William, «pel gran ambient i l'experiència de l'organització». I per darrere de la seu escocesa hi ha Leogang empatada amb Andorra, escollida «per la desafiant pista nova que acaba al centre del poble».

En XCO no hi ha podi andorrà, però sí en l'XCE, considerat per l'UCI com la millor seu del món juntament amb Nove Mesto «per tenir una cursa excitant amb bones opcions per fer avançament».

L'estació andorrana, Val di Sole (Itàlia) i Hafjell (Noruega) han estat les úniques del circuit que han acollit les tres proves. Però també han entrat en les votacions Albstadt (Alemanya) i Nove Mesto (Txèquia) per XCO i XCE, Mont-Sainte-Anne (Canadà) per XCO i DHI, i Leogang (Àustria) i Fort William pel DHI. Estaven les millors i Andorra s'ha endut dos podis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT