PUBLICITAT

Canons per a la neu, animals per al parc

  • Les pistes d'esquí nòrdic de la Rabassa volen ser font de joves promeses per a la FAE
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un ós, aquest estiu al parc d'animals. Foto: ÀLEX LARA

Ho reconeixia Gil ahir durant el balanç de l'estiu: hi ha pocs animals al parc. Però en només un mes quedarà pal·liat el problema. El proper 15 de novembre arriben noves adquisicions: cabirols, muflons, cabres, daines albines, cérvols i marmotes.

La inversió per portar aquests animals és baixa, segons va assegurar la cònsol. Molts tenen un cost zero gràcies a acords que Naturlàndia té amb diversos parcs, i d'altres a un cost molt baix. Pràcticament costa més el transport fins a Naturlàndia que no la pròpia adquisició de l'espècie, va explicar.

En qualsevol cas, Gil va informar que hi ha pressupost suficient per portar aquests 25 nous animals, com també «es pot assumir» la instal·lació de dos canons de neu a les pistes de la Rabassa. Els ginys permetrien garantir l'obertura de l'estació encara que no nevi. Sempre i quan, es clar, les temperatures permetessin fabricar neu.

La decisió dels canons encara no és ferma, ja que també s'està a l'espera de les previsions de neu per aquesta temporada. I és que ja es va decidir tenir dos canons de neu l'any passat i finalment no va caldre tenint en compte les intenses nevades. Sembla que aquest any els pronòstics també parlen d'un hivern generós en precipitacions.

Amb tot, l'objectiu de la Rabassa és clar: fer de l'esquí nòrdic un esport referent al país. I per aconseguir-ho ja s'està començant a treballar amb els infants, de manera que els propers anys puguin sortir futures promeses i «fins i tot poder arribar a nodrir l'equip FAE (Federació Andorrana d'Esquí) en la disciplina del nòrdic», va manifestar la cònsol. Ja s'han fet els primers passos, com la creació de l'esquí Club La Rabassa-Naturlàndia, o ampliar el projecte Esquí-Escolar a tots els nens de primer cicle, de manera que als més de 6.000 escolars que ja van practicar esquí nòrdic a la Rabassa l'hivern passat se li puguin sumar vora 1.000 nens més. Tot això forma part d'un pla educatiu que ara mateix es troba en fase de prova pilot.

Però es clar, Naturlàndia ja no és només atractiu educativament per les seves pistes d'esquí. Des del 4 de juny ho és també pel seu parc d'animals. Així, aquest pla educatiu també treballa en fer de la instal·lació una zona pensada per als alumnes tant del país com de fora, i tant del sistema obligatori com de Formació Professional i fins i tot de l'àmbit universitari. El punt de sortida serà l'aula de natura, a la cota 2.000. S'hi faran paquets d'activitats per totes les estacions de l'any i que es complementaran amb visites, rutes i tallers. De moment 500 escolars del país ja han fet algun tastets d'aquesta proposta educativa.

Un punt indispensable de tot el projecte és la casa de colònies que s'està construint a la cota 1.600. Segons va informar Gil, s'inaugurarà a principis de desembre amb la intenció que ja estigui disponible pel pont de la Puríssima. Té una capacitat per a 120 places.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT