PUBLICITAT

Els funcionaris confien que el Govern mantindrà les prejubilacions

  • Els sindicats presenten les seves contrapropostes a l'Executiu i «la negociació comença a partir d'ara»
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les primeres reunions entre els sindicats de l'Administració i el ministre Jordi Cinca Foto: ÀLEX LARA

dues hores i mitja, aquesta va ser la durada de la reunió d'ahir que els representants dels treballadors de l'Administració pública van tenir amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. La clau de volta: «les prejubilacions» de les persones que actualment porten 20 o 25 anys treballant a l'Administració; si més no, «serà un dels punts més importants i que centrarà les negociacions» entre els funcionaris i el Govern per acceptar la modificació de les pensions de jubilació, tal i com va explicar ahir el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach.

Els representants van presentar ahir a l'Executiu les seves «condicions», i, segons va informar Ubach, «el Govern s'ha fixat uns paràmetres» i serà «a partir d'ara quan començarà la negociació», per al secretari general està clar que «si el Govern ens vol vendre un producte també haurà de comprar el nostre». Tanmateix, el representant sindical va afegir que «esperem que el Govern entengui la sensibilitat dels funcionaris i que no ens podem quedar penjats», si és així, «crec que podrem arribar a un acord».

PREJUBILACIONS I CONDICIONS / Quan el secretari general de l'USdA parla de mantenir les prejubilacions, doncs, ho fa en el sentit de mantenir les dels funcionaris que actualment porten vint o vint i cinc anys, «perquè ells es puguin jubilar dignament», i pel que fa la resta dels funcionaris, «demanem les compensacions necessàries ja que no tindrem les mateix condicions».

Inicialment, el Govern ja va posar sobre la taula que vol acabar amb les prejubilacions, ja que és un dels costos més elevats que suporta l'Executiu pel que fa al personal, justificant a més a més, que el que cal garantir són les prestacions de jubilació, és a dir, després dels 65 anys.

Per acceptar l'eliminació de les prejubilacions doncs, la Plataforma de funcionaris demana – a banda de mantenir les actuals – tot un seguit de «condicions» que podrien compensar el fet que els funcionaris dels cossos especials hagin de treballar fins als 60 anys i els del cos general i assimilables ho hagin de fer fins als esmentats 65. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT